Το iPhone 15 Pro Max φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης

Το iPhone 15 Pro Max Review φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης

Το iPhone 15 Pro Max φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης

Το iPhone 15 Pro διαμορφώνεται σε μια ισχυρή συσκευή, αλλά μπορεί να έχει ένα κόστος: υπερθέρμανση. Νέες αναφορές δείχνουν ότι το τσιπ A17 Pro του τηλεφώνου, που κατασκευάζεται από την TSMC, είναι επιρρεπές σε υπερθέρμανση, ακόμη και με τακτική χρήση.

Το A17 Pro είναι το πρώτο τσιπ 3nm της Apple και μάλιστα στον κόσμο. Αν και αυτό συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης, φαίνεται επίσης να προκαλεί υπερθέρμανση του τσιπ. Ο Tipster Revegnus έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι η TSMC δυσκολευόταν με τη διαδικασία των 3nm και ως εκ τούτου, η Apple μπορεί να έχει μειώσει τα πρότυπά της για το τσιπ A17 Pro. Αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να είχε αποδεχτεί μάρκες που διαφορετικά θα είχαν απορριφθεί.

Πρόσφατα, η Revegnus μοιράστηκε επίσης έναν θερμικό χάρτη του iPhone 15 Pro που δείχνει ότι η περιοχή γύρω από το chipset A17 Pro είναι αναπάντεχα η πιο καυτή με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 48 βαθμούς Κελσίου ή τους 118,4 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ο Youtuber Vadim Yuryev πιστεύει ότι η Apple αύξησε την ισχύ του τσιπ A17 Pro για να επιτύχει τα αποτελέσματα αναφοράς που ήθελε, αλλά αυτή η αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επίσης να προκαλέσει την ταχύτερη θέρμανση του τηλεφώνου.

Το iPhone 15 Pro Max φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερθέρμανσης

Δεδομένου ότι το iPhone 15 Pro θερμαίνεται τόσο γρήγορα, τελικά μειώνει την απόδοση του τηλεφώνου για να αποτρέψει τη ζημιά στα εσωτερικά του στοιχεία. Επίσης, όταν το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταθεί έως και 118,4 βαθμούς Φαρενάιτ, είναι αρκετά ζεστό για να προκαλέσει έγκαυμα πρώτου βαθμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό επειδή το iPhone 15 Pro δεν έχει λύση ψύξης.

Ο κριτικός TechTablets επιβεβαίωσε επίσης ότι ο στραγγαλισμός A17 Pro του iPhone 15 Pro Max είναι κακός. Λέει ότι χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να χαθεί σχεδόν το 25% της απόδοσης και μετά από 20 λεπτά φόρτωσης GPU, η απόδοση είχε πέσει σχεδόν στο 34%. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι βαθμολογίες αναφοράς είναι μάλλον εντυπωσιακές για ένα chipset για κινητά.

Εν ολίγοις, το iPhone 15 Pro φαίνεται να είναι ένα ισχυρό τηλέφωνο, αλλά μπορεί να έχει το κόστος της υπερθέρμανσης και του στραγγαλισμού. Επομένως, εάν σκοπεύετε να αγοράσετε τα πιο πρόσφατα μοντέλα Pro, ίσως θέλετε να περιμένετε περισσότερες κριτικές για να δείτε πώς αυτό επηρεάζει την απόδοση του τηλεφώνου σε πραγματικό κόσμο.

Previous Post Next Post