Redmi 12 5G Review | Ιδανική επιλογή για τους οικονομικούς

 Redmi 12 5G Review| Ιδανική επιλογή για τους οικονομικούς

Redmi 12 5G Review | Ιδανική επιλογή για τους οικονομικούς

Το Redmi 12 5G συσκευάζει μια αξιοπρεπή οθόνη και μια χρησιμοποιήσιμη κάμερα, προσφέροντας καλή απόδοση σε φιλική προς την τσέπη τιμή των 10.990 ₹

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, οι κατασκευαστές smartphone κυκλοφόρησαν εντυπωσιακά οικονομικά ακουστικά που προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη ενώ δυνητικά αμφισβητούσαν τη βιωσιμότητα των premium συσκευών. Αυτές τις μέρες, δεν υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες επιλογές.

Η Xiaomi κυκλοφόρησε τώρα το τηλέφωνό της Redmi 12 5G στην Ινδία. Διαθέσιμη στην αρχική τιμή των 10.990 ₹, η συσκευή συσκευάζει το ολοκαίνουργιο chipset Snapdragon 4 Gen 2, προσφέρει υποστήριξη 5G και διαθέτει οθόνη FHD+. Δοκιμάζουμε τη συσκευή εδώ και μια εβδομάδα.

Σχέδιο

Το Redmi 12 5G συσκευάζει ένα πλαστικό πλαίσιο με γυάλινη πλάτη. Το πίσω μέρος της συσκευής είναι ομαλό και φαίνεται να μοιάζει με μερικά premium τηλέφωνα του παρελθόντος. Ωστόσο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη συσκευή δεν είναι.

Παρατηρήσαμε ότι το Redmi 12 5G είναι σχετικά λεπτό σε πάχος 8,17 mm. Ωστόσο, η συσκευή είναι μεγάλη και λίγο γλιστράει. Συνιστούμε τη χρήση θήκης. Και ευτυχώς, η εταιρεία στέλνει το τηλέφωνο με ένα.

Πίσω το 2018, τηλέφωνα όπως το Redmi Note 5 ήρθαν με μεταλλικό σώμα και είχαν τιμή περίπου 10.000 ₹, επομένως η χρήση πλαστικού στα νεότερα οικονομικά τηλέφωνα Xiaomi είναι ένα επώδυνο σημείο.

Ωστόσο, έχετε μερικά αρκετά προσεγμένα χαρακτηριστικά. Για αρχή, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένος στο πλάι που είναι ενσωματωμένος στο κουμπί λειτουργίας είναι γρήγορος και λειτουργεί αρκετά καλά. Η συσκευή διαθέτει βαθμολογία IP53, η οποία είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε αυτή την τιμή. Παραδόξως, έχετε επίσης μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.

Οθόνη και ηχεία

Το Redmi 12 5G έρχεται με οθόνη 6,79 ιντσών FHD+ (2460x1080). Η τεχνολογία εδώ είναι LCD όπως αναμενόταν. Έχετε υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης οθόνης 90 Hz, κάτι που είναι ωραίο. Υπάρχει μια λειτουργία ρυθμού ανανέωσης AdaptiveSync που μπορεί να εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ των ρυθμών ανανέωσης, ανάλογα με το τι κάνετε.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χειροκίνητα μεταξύ των ρυθμών ανανέωσης 60Hz και 90Hz. Για τους σκοπούς αυτής της δοκιμής, ορίσαμε το ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz. Η περιήγηση στον ιστό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μια ομαλή εμπειρία, χάρη στην υποστήριξη γρήγορου ρυθμού ανανέωσης. Οι χρήστες οικονομικών τηλεφώνων που προέρχονται από μια παλιά συσκευή σίγουρα θα εκτιμούσαν το ίδιο.

Η οθόνη είναι καθαρή, αλλά μην περιμένετε ζωντανά χρώματα και αντίθεση επόμενης γενιάς. Το τηλέφωνο είναι αρκετά φωτεινό για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά η ορατότητα του ηλιακού φωτός θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση καθώς η συσκευή κλείνει στα 550 nits μέγιστης φωτεινότητας.

Το τηλέφωνο διαθέτει πιστοποίηση Widvine L1 και υποστηρίζει αναπαραγωγή Full HD στο Netflix. Ωστόσο, δεν λαμβάνετε υποστήριξη HDR. Η παρακολούθηση περιεχομένου στο Netflix και στο YouTube ήταν μια αξιοπρεπής εμπειρία. Ωστόσο, θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε ακουστικά ενώ καταναλώνετε περιεχόμενο, καθώς το μεμονωμένο ηχείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής είναι κατώτερο. Δεν έχει ένταση και τριξίματα σε υψηλότερες εντάσεις. Το τηλέφωνο υποστηρίζει ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240 Hz.

Απόδοση και λογισμικό

Το Redmi 12 5G έρχεται με το ολοκαίνουργιο chipset Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2. Το chipset είναι χτισμένο σε αρχιτεκτονική 4nm, για βελτιωμένη απόδοση. Ενώ το υλικό είναι εντυπωσιακό σε χαρτί και σαρώνει τον ανταγωνισμό όσον αφορά τα ακατέργαστα σημεία αναφοράς, η συσκευή συγκρατείται από λογισμικό. Το τηλέφωνο είναι πλήρως ικανό να εκτελεί τις περισσότερες καθημερινές εργασίες, αλλά η εμπειρία λογισμικού δεν είναι τόσο ομαλή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πυροβολισμό στις δυνατότητες της συσκευής. Η εμπειρία που αποκτάτε είναι καλύτερη ή τουλάχιστον εξίσου καλή με τους ανταγωνιστές του. Ωστόσο, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του chipset, η Xiaomi φαίνεται να έχει χάσει το σημάδι αξιοποιώντας στο έπακρο το υλικό και θέτοντας νέα πρότυπα για ένα οικονομικό τηλέφωνο.

Η χρήση βασικών εφαρμογών κοινωνικών μέσων και καθημερινών εφαρμογών ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Μας εξέπληξε ευχάριστα η απόδοση του chipset καθώς το τηλέφωνο μπορούσε να παίξει Call Of Duty: Mobile στις υψηλότερες ρυθμίσεις. Ωστόσο, θα συνιστούσαμε να παίζετε παιχνίδια σε μεσαίες ρυθμίσεις για την καλύτερη εμπειρία, καθώς το τηλέφωνο καθυστερεί και έχει πτώση καρέ στις υψηλότερες ρυθμίσεις.

Όσον αφορά το λογισμικό, το Redmi 12 5G τρέχει σε Android 13 και έρχεται προεγκατεστημένο με MIUI 14. Το UI έχει πολλές επιλογές προσαρμογής. Οι χρήστες μπορούν είτε να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το συρτάρι εφαρμογών σε πραγματικό στυλ Android είτε να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές στην αρχική τους οθόνη. Έχετε πρόσβαση σε κλασικές λειτουργίες MIUI, όπως αλλαγή θέματος, ταπετσαρίας, γραμματοσειράς και άλλα.

Το τηλέφωνο έρχεται με υποστήριξη 5G, η οποία είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Ωστόσο, οι πραγματικές ταχύτητες 5G εξακολουθούν να μην είναι κάτι στην Ινδία, καθώς ένα ευρύ φάσμα χειριστών επενδύει σε μη αυτόνομους πύργους. Επιπλέον, η υπηρεσία 5G δεν είναι διαθέσιμη σε κάθε γωνιά και γωνιά της χώρας. Ωστόσο, η συμπερίληψη του 5G κάνει το τηλέφωνο μια μελλοντική πρόταση, τουλάχιστον από την άποψη της συνδεσιμότητας, για τον προϋπολογισμό.

Μπαταρία

Redmi 12 5G Review | Ιδανική επιλογή για τους οικονομικούς

Το Redmi 12 5G διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh που διαρκεί εύκολα μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα σε μέτρια χρήση. Ήταν ωραίο να δούμε ότι η εταιρεία στέλνει τη συσκευή με φορτιστή 22,5 W με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 18 W. Το τηλέφωνο χρειάζεται πάνω από δύο ώρες για να φορτίσει από 0-100%.

Κάμερες

Το Redmi 12 5G διαθέτει μια ρύθμιση διπλής πίσω κάμερας με επικεφαλίδα μια κύρια συσκευή λήψης 50MP μαζί με έναν αισθητήρα βάθους 2MP. Η πίσω κάμερα εξάγει εικόνες 12,5 MP από προεπιλογή. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει καθαρές εικόνες με αξιοπρεπή ευκρίνεια όταν υπάρχει επαρκής φωτισμός.


Καθώς πρόκειται για ένα οικονομικό τηλέφωνο, μην περιμένετε επαρκή απόδοση HDR. Εάν τραβάτε πολλές φωτογραφίες όταν είναι σκοτάδι, υπάρχει μια λειτουργία νυχτερινής λειτουργίας που ενισχύει την απόδοση σε τέτοιες συνθήκες. Παρατηρήσαμε ένα πρόβλημα αναλαμπής του φακού κατά τη λήψη μπροστά από τεχνητές πηγές φωτός. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, οι κάμερες λειτουργούν καλά.


Υπάρχει επίσης μια λειτουργία πορτρέτου που λειτουργεί αξιοπρεπώς εισάγοντας τεχνητό θάμπωμα φόντου όταν υπάρχει αρκετό φως. Το χαρακτηριστικό θα προσελκύσει σίγουρα πολλούς αγοραστές καθώς είναι αρκετά χρησιμοποιήσιμο.


Το τηλέφωνο προσφέρει επίσης μια αποκλειστική λειτουργία για λήψη εικόνων σε πλήρη ανάλυση 50MP. Έχετε μια μικρή βελτίωση στην ευκρίνεια, αλλά εισάγει μια λεπτή κοκκοποίηση στις εικόνες και αλλάζει το προφίλ χρώματος.


Για selfies και βιντεοκλήσεις, το ακουστικό διαθέτει μπροστινή κάμερα 8MP που λειτουργεί αξιοπρεπώς. Ωστόσο, οι selfies δεν είναι ακριβείς με κάποιες ασυνέπειες με τους τόνους του δέρματος και την εξομάλυνση.


Τόσο η μπροστινή όσο και η selfie κάμερα μπορούν να τραβήξουν βίντεο έως και 1080P στα 30FPS.


Ετυμηγορία


Το Redmi 12 5G προσφέρει αξιοπρεπή οθόνη και χρησιμοποιήσιμη κάμερα, καθώς και καλή απόδοση και επαρκή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.


Αν και ο σχεδιασμός μπορεί να μην είναι τόσο σταθερός όσο ορισμένοι από τους προκατόχους του, εξακολουθεί να φαίνεται κομψός σε σύγκριση με άλλα οικονομικά τηλέφωνα.


Η εμπειρία λογισμικού εμποδίζει τη συσκευή να επιτύχει το μεγαλείο, ειδικά όταν εξετάζουμε το υλικό.


Previous Post Next Post