Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 12 Review: Smartphone με AMOLED 120 Hz και 1.200 nits για κάτω από 200 $

Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 12 Review: Smartphone με AMOLED 120 Hz και 1.200 nits για κάτω από 200 $ 


ΗΠΑ Το Redmi Note 12 απευθύνεται σε αγοραστές που γνωρίζουν τις τιμές με φωτεινό


Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 12 Review: Smartphone με AMOLED 120 Hz και 1.200 nits για κάτω από 200 $

πάνελ OLED και Snapdragon SoC. Επιπλέον, προσφέρει μια ισχυρή διαμόρφωση για λίγα χρήματα με υποδοχή ήχου, επέκταση αποθήκευσης, βαθμολογία IP και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης. Ωστόσο, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό έχει παραληφθεί.

Το Redmi Note 12 στοχεύει να ξεχωρίσει στην προσιτή μεσαία κατηγορία με μια πολύ φωτεινή οθόνη AMOLED 120 Hz - ο κατασκευαστής διαφημίζει μέγιστη φωτεινότητα 1.200 nits για το πάνελ OLED 6,67 ιντσών.

Ενώ το αδελφό μοντέλο Note 12 στην έκδοση 5G χρησιμοποιεί Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1, το "κανονικό" Note 12 βασίζεται σε ένα παλαιότερο Snapdragon 685. Κατά συνέπεια, το smartphone μεσαίας κατηγορίας υποστηρίζει μόνο το πρότυπο 4G. Όπως και με το Note 11, οι λάτρεις της φωτογραφικής μηχανής θα πρέπει επίσης να έχουν την αξία τους με τον αισθητήρα 50 MP Samsung JN1 στο μοντέλο του 2023.

Το Redmi Note 12 έρχεται με 4 GB μνήμης RAM και 64 GB ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου UFS 2.2. Κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, οι τιμές ήταν περίπου 170 $ ΗΠΑ για το βασικό μοντέλο. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αποκτήσουν δωρεάν το Redmi Buds 4 Lite ή το Redmi Smart Band 2 από το εσωτερικό Mi Store και από επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Θήκη - Redmi Note 12 με πιστοποίηση IP53

Οπτικά, το Redmi Note 12 δεν διαφέρει ελάχιστα από τη σειρά Pro, αλλά οι άκρες γύρω από την οθόνη είναι λίγο ευρύτερες στο βασικό μοντέλο. Ως αποτέλεσμα, η αναλογία άκρων οθόνης είναι χαμηλότερη από αυτή του Note 12 Pro στο 85%. Οι άκρες της οθόνης θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο στενές για το γούστο μας, αλλά εξακολουθούν να είναι αποδεκτές για το εύρος τιμών. Τίποτα δεν είναι γνωστό για το ενσωματωμένο προστατευτικό γυαλί στο μπροστινό μέρος, γεγονός που δυσχεραίνει την αξιολόγηση της αντοχής του στη φθορά.

Η θήκη μπορεί να αγοραστεί στα χρώματα Onyx Grey, Mint Green και Ice Blue και έχει ματ πλαστική επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν είναι ιδιαίτερα αισθητά. Το Redmi Note 12 πείθει με την καλή κατασκευή, αλλά έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί όσον αφορά την ποιότητα και την αίσθηση. Τα μοντέλα Pro με γυάλινη πλάτη έχουν την άκρη εδώ, ειδικά επειδή η επιφάνεια καθαρίζεται πιο εύκολα.

Όπως και ο προκάτοχός του, το Note 12 διαθέτει πιστοποίηση IP, αλλά μόνο IP53, που σημαίνει ότι προστατεύεται από πιτσιλίσματα νερού. Άρα η θήκη δεν είναι αδιάβροχη.

Εξοπλισμός - Xiaomi smartphone με υποδοχή ήχου

Εκτός από το τσιπ NFC και το Bluetooth 5.2, οι δυνατότητες του φθηνού smartphone μεσαίας κατηγορίας περιλαμβάνουν επίσης θύρα υποδοχής ήχου και USB OTG για γρήγορη σύνδεση εξωτερικών αξεσουάρ. Μια θύρα USB Type-C που υποστηρίζει το πρότυπο USB 2.0 είναι διαθέσιμη για ενσύρματη μεταφορά δεδομένων. Η ασύρματη μεταφορά εικόνας περιεχομένου οθόνης (Miracast) λειτούργησε επίσης χωρίς προβλήματα στις δοκιμές μας.

Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης 128 GB της δοκιμαστικής συσκευής μας μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD. Μετά την αφαίρεση του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών, ο χρήστης έχει διαθέσιμα 107 GB.

Αναγνώστης καρτών microSD

Η ενσωματωμένη υποδοχή microSD στο Redmi Note 12 υποστηρίζει τα τρέχοντα πρότυπα SDHC και SDXC έως 1 TB - χάρη στην υποδοχή τριπλής κάρτας, η δυνατότητα διπλής SIM δεν επηρεάζεται όταν επεκτείνεται η μνήμη.

Όσον αφορά την ταχύτητα αντιγραφής, το smartphone Xiaomi λειτουργεί στο σταθερό επίπεδο του Note 11 από την προηγούμενη χρονιά στα 24 MB/s. Επομένως, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος εδώ. ανταγωνιστικές συσκευές όπως το Galaxy A22 αντιγράφουν εικόνες πολύ πιο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, παράλληλα με την κάρτα αναφοράς AV PRO V60, η υποδοχή microSD στο Redmi Note 12 πείθει με καλές τιμές στο Cross Platform Disk Test.

Λογισμικό - Xiaomi smartphone με Android 13

Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 12 Review: Smartphone με AMOLED 120 Hz και 1.200 nits για κάτω από 200 $

Η φιλοσοφία προϊόντων του Κινέζου κατασκευαστή όσον αφορά τη συντήρηση λογισμικού είναι σχεδόν εκπληκτική. Ενώ τα μοντέλα Pro κυκλοφορούν με το παλιό Android 12, το φθηνό Redmi Note 12 χρησιμοποιεί ήδη Android 13 και έτσι θα παρέχεται ενημερώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα αδερφικά του μοντέλα με υψηλότερη τιμή. Σύμφωνα με το Xiaomi Security Center, το Note 12 θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένου του Android 15) μέχρι το 2026.

Η Xiaomi συνδυάζει το σύστημα Android με τη δική της διεπαφή χρήστη MiUI (έκδοση 14). Κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, η πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα ασφαλείας ήταν από τον Απρίλιο του 2023 και επομένως ενημερωμένη. Το Note 12 θα πρέπει να λαμβάνει ενημερώσεις μία φορά το τρίμηνο.

Επικοινωνία και GNSS - Redmi Note 12 χωρίς 5G

Στο οικιακό δίκτυο, το Redmi Note 12 πείθει με σταθερούς ρυθμούς μεταφοράς, αλλά χρησιμοποιεί μόνο Wi-Fi 5. Το Wi-Fi 6 δεν μπορεί πραγματικά να αναμένεται σε αυτό το εύρος τιμών. Όπως και ο ανταγωνισμός, το smartphone Redmi μπορεί να διαχειριστεί μόνο χαμηλό εύρος ζώνης, αλλά οι ταχύτητες εξακολουθούν να είναι εντάξει για ένα smartphone κάτω των 200 $ ΗΠΑ. Σε συνδυασμό με το Asus ROG Rapture GT-AXE11000, μετρήσαμε ταχύτητες αιχμής άνω των 300 MBit/s, αλλά παίρνουμε μόνο 286 MBit/s κατά μέσο όρο κατά τη λήψη.

Το smartphone μεσαίας κατηγορίας δεν υποστηρίζει πρόσβαση στο δίκτυο 5G για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου. Το εύρος των συχνοτήτων είναι επίσης πολύ μινιμαλιστικό στις 11 ζώνες LTE. Αν και οι χρήστες είναι επαρκώς εξοπλισμένοι στην Ευρώπη, οι απαιτούμενες συχνότητες 4G θα πρέπει να ελέγχονται πριν μεταβούν στο εξωτερικό.

Το smartphone Xiaomi χρησιμοποιεί τα δορυφορικά συστήματα GPS, GLONASS, BeiDou και Galileo σε μία ζώνη για εντοπισμό. Προκειμένου να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες παρακολούθησης του πραγματικού κόσμου, πήραμε το smartphone μεσαίας κατηγορίας σε μια σύντομη βόλτα με ποδήλατο μαζί με ένα Garmin Venu 2 για λόγους σύγκρισης.

Οι δυνατότητες παρακολούθησης του Note 12 δεν είναι τόσο εντυπωσιακές σε όλους τους τομείς. Οι αποκλίσεις από τις επιλεγμένες διαδρομές είναι μερικές φορές ορατές στο λεπτομερές ιστορικό της εγγραφής GPS. Το τηλέφωνο Redmi τείνει να αποκλίνει από την πορεία που ακολουθήθηκε, ειδικά όταν πηγαίνει στις γωνίες. Παρά αυτές τις μικρές ανακρίβειες, το Note 12 εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για εργασίες πλοήγησης.

Τηλεφωνία και ποιότητα φωνής - Xiaomi smartphone με διπλή SIM

Το Redmi Note 12 υποστηρίζει δύο κάρτες nano-SIM καθώς και κλήσεις VoLTE και WLAN. Η ποιότητα της φωνής είναι διακριτικά καλή. Οι φωνές αναπαράγονται κατανοητά και χαρακτηρίζονται επίσης ως καθαρές από τον συνομιλητή μας. Χάρη στα δύο μικρόφωνα, το smartphone Xiaomi βαθμολογείται επίσης με σταθερή ευκρίνεια στη τηλεδιάσκεψη - δοκιμασμένη μέσω Skype - και ένα αξιοπρεπές σύστημα διπλών ηχείων.

Κάμερες - Xiaomi smartphone με τριπλή κάμερα

Η Xiaomi εγκαθιστά έναν αισθητήρα 1/3 ιντσών με ανάλυση 13 MP στο μπροστινό μέρος. Η selfie κάμερα προσφέρει ικανοποιητική ευκρίνεια και αξιοπρεπή έκθεση στο φως της ημέρας. Η κάμερα, η οποία είναι κρυμμένη στην οπή διάτρησης, καταγράφει βίντεο σε μέγιστη ποιότητα Full HD.

Η κύρια κάμερα του Redmi Note 12 βασίζεται σε ένα ISOCELL JN1, το οποίο είναι επίσης εγκατεστημένο στον προκάτοχο και στο Moto G53. Με μέγεθος αισθητήρα 1/2,76 ίντσας και ανάλυση 50 MP, τα pixel είναι αρκετά μικρά στα 0,64 microns, αλλά η τεχνολογία ISOCELL 2.0 επεξεργάζεται εικονικά pixel μεγέθους 1,28 microns. Δεδομένου ότι ο Snapdragon 685 υποστηρίζει μόνο ανάλυση βίντεο 1080p, το Redmi Note 12 εγγράφει βίντεο μόνο σε FullHD στα 30 fps.

Οι φωτογραφίες προσφέρουν καλή ευκρίνεια εικόνας σε έντονο φως, αλλά μερικές φορές η κοκκώδης υφή είναι ορατή στις σκιερές περιοχές. Η δυναμική στις φωτογραφίες θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερη συνολικά. Το smartphone Redmi φτάνει γρήγορα τα όριά του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Λίγες λεπτομέρειες διατηρούνται στις εικόνες των 12,5 MP και η ευκρίνεια είναι σε χαμηλό επίπεδο. Ο χρωματικός συνδυασμός του λογισμικού της κάμερας στη δοκιμαστική μας φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό είναι επίσης «ενδιαφέρων».

Ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός με το μάλλον στενό οπτικό πεδίο 120 μοιρών είναι ο τυπικός ναύλος σε αυτό το εύρος τιμών. Ο αισθητήρας Omnivision χαμηλής ανάλυσης 8 MP (OV08D) εμφανίζει πολλά σφάλματα εικόνας και κάπως ανοιχτά χρώματα, αλλά η ποιότητα της εικόνας εξακολουθεί να είναι σταθερή για το φθηνό μεσαίο φάσμα.

Σύγκριση εικόνων

Επιλέξτε μια σκηνή και περιηγηθείτε στην πρώτη εικόνα. Ένα κλικ αλλάζει τη θέση στις οθόνες αφής. Ένα κλικ στην εικόνα με μεγέθυνση ανοίγει το πρωτότυπο σε νέο παράθυρο. Η πρώτη εικόνα δείχνει την κλιμακούμενη φωτογραφία της συσκευής δοκιμής.

Αναλύσαμε την αναπαραγωγή χρωμάτων του φακού 50 MP σε σύγκριση με τα πραγματικά χρώματα αναφοράς υπό ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού. Η τυπική φωτεινότητα των φωτογραφιών για smartphone είναι αναγνωρίσιμη. Διαφορετικά, το λογισμικό κάμερας της Xiaomi παρέχει σχετικά χαμηλές αποκλίσεις στο διαβατήριο ColorChecker και δεν υπάρχουν σημαντικές ακραίες τιμές στην πιστότητα χρώματος (>15). Η ισορροπία λευκού είναι επίσης ικανοποιητική.

Αξεσουάρ και Εγγύηση - Redmi Note 12 με τροφοδοτικό

Το εύρος παράδοσης του Redmi Note 12 περιλαμβάνει ένα αρθρωτό τροφοδοτικό 33 watt, ένα καλώδιο δεδομένων ή φόρτισης, ένα προστατευτικό κάλυμμα θήκης, έναν ακροδέκτη SIM και έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των όρων εγγύησης.

Η Xiaomi παρέχει 12 μήνες εγγύηση στο smartphone της στη Γερμανία. Αυτό μπορεί να διαφέρει σε άλλες χώρες, επομένως οι αγοραστές θα πρέπει να το ελέγξουν ξανά πριν από την αγορά.

Συσκευές εισόδου & Λειτουργία - Xiaomi smartphone με FaceUnlock

Με ρυθμό δειγματοληψίας 240 Hz, ο πίνακας Redmi Note 12 ανταποκρίνεται σε πινελιές με υψηλή ευαισθησία και ανανεώνεται έως και 240 φορές το δευτερόλεπτο, όπως σε παιχνίδια, γεγονός που εξασφαλίζει χαμηλό λανθάνοντα χρόνο εισόδου. Οι είσοδοι στην οθόνη OLED κουκίδων 6,67 ιντσών υλοποιούνται με ακρίβεια μέχρι τις γωνίες της οθόνης αφής. Μια προστατευτική μεμβράνη εφαρμόζεται από το εργοστάσιο.

Ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και ξεκλειδώνει αξιόπιστα το smartphone μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο, αυτό διαρκεί ένα σύντομο δευτερόλεπτο πριν η οθόνη λάμψει σε όλο της το μεγαλείο. Διατίθεται επίσης μια κάπως ανασφαλής μέθοδος 2D αναγνώρισης προσώπου, η οποία βασίζεται σε μια λειτουργία FaceUnlock μέσω της μπροστινής κάμερας. Λειτουργεί καλά και στο φως της ημέρας.

Οθόνη - Redmi smartphone με 120 Hz

Το πάνελ AMOLED 6,67 ιντσών του Redmi Note 12 προσφέρει ρυθμό καρέ 120 Hz και ανάλυση 2.400 x 1.080. Ο ρυθμός καρέ μπορεί να μειωθεί χειροκίνητα στα 60 Hz για εξοικονόμηση ενέργειας. Χρησιμοποιείται ένας πίνακας RGBG που αποτελείται από ένα κόκκινο, ένα μπλε και δύο πράσινα LED.

Η Xiaomi καθορίζει φωτεινότητα 700 nits για την οθόνη στο HBM (Λειτουργία υψηλής φωτεινότητας). Στη μέτρηση φωτεινότητας μας, η οθόνη OLED κορυφώνεται στα 672 cd/m² σε μια λευκή οθόνη πλήρους επιφάνειας, η οποία είναι μια καλή τιμή για αυτό το εύρος τιμών και σχεδόν τόσο υψηλή όσο προσδιορίζεται από τον κατασκευαστή. Στη μέτρηση APL18, που είναι πιο αντιπροσωπευτική της καθημερινής χρήσης, το smartphone φτάνει τα 1045 cd/m² στο κέντρο της οθόνης. Μια άλλη πολύ καλή τιμή για smartphone κάτω των 200 $, αλλά ελαφρώς μικρότερη από τα 1.200 nits που διαφημίζει η Xiaomi.

Λόγω της εγκατεστημένης τεχνολογίας οθόνης, το Redmi Note 12 χρησιμοποιεί τεχνολογία PWM, συμπεριλαμβανομένου του τρεμουλιάσματος της οθόνης, για τον έλεγχο της φωτεινότητας της οθόνης. Η καμπύλη πλάτους είναι ομοιόμορφη σε όλο το φάσμα φωτεινότητας σε συχνότητα 484 Hz.

Τρεμοπαίξιμο οθόνης / PWM (Διαμόρφωση πλάτους παλμού)

Ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης τρεμοπαίζει στα 484 Hz (Πιθανόν να χρησιμοποιεί PWM).

Η συχνότητα των 484 Hz είναι σχετικά υψηλή, επομένως οι περισσότεροι χρήστες που είναι ευαίσθητοι στο PWM δεν πρέπει να παρατηρούν κανένα τρεμόπαιγμα. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να είναι ευαίσθητοι στο PWM στα 500 Hz και άνω, οπότε να γνωρίζετε.

Συγκριτικά: το 54 % όλων των συσκευών που έχουν δοκιμαστεί δεν χρησιμοποιούν PWM για να μειώσουν τη φωτεινότητα της οθόνης. Εάν ανιχνεύτηκε PWM, μετρήθηκε κατά μέσο όρο 18993 (ελάχιστο: 5 - μέγιστο: 3846000) Hz.

Εξετάσαμε τη βαθμονόμηση χρώματος του πάνελ AMOLED χρησιμοποιώντας το λογισμικό ανάλυσης Calman. Το προφίλ "Standard" ελέγχει τον χρωματικό χώρο sRGB και τον καλύπτει επίσης σε μεγάλο βαθμό. Το smartphone μεσαίας κατηγορίας Xiaomi έχει τρία χρωματικά προφίλ καθώς και δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας χρώματος.

Οι μετρηθείσες τιμές DeltaE δείχνουν μια μικρή απόκλιση στα χρώματα (1,55). Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ελάχιστες διαφορές στο sRGB για το μπλε και το ματζέντα. Η αναπαραγωγή σε κλίμακα του γκρι δείχνει επίσης μια ελαφρά απόκλιση μικρότερη από 2,0 dB(A).

Απόδοση - Τηλέφωνο Xiaomi με Qualcomm SoC

Ο Qualcomm Snapdragon 685, που κατασκευάζεται με τη διαδικασία των 6 nm, χρησιμοποιείται στο Redmi Note 12. Όπως και ο προκάτοχός του, το chipset έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 και χρησιμοποιεί ένα Adreno 610 ως μονάδα γραφικών.

Στο πακέτο αναφοράς μας, το smartphone Redmi τοποθετείται ελαφρώς μπροστά από τον Snapdragon 680 του Note 11, με 4 GB RAM και 2 GB εικονικής μνήμης εργασίας, αλλά οι βαθμολογίες του Note 12 είναι σε χαμηλό επίπεδο στον μονοπύρηνο εκτέλεση. Ωστόσο, το MediaTek Dimensity 700 στο Telekom T-Phone είναι επίσης πιο ισχυρό σε πολλαπλούς πυρήνες.

Παιχνίδια- Το Redmi Note 12 διαχειρίζεται 118 fps

Εκτός από τα γραφικά σημεία αναφοράς, ρίξαμε μια ματιά στις δυνατότητες παιχνιδιού του smartphone χρησιμοποιώντας το εργαλείο δοκιμής από τον συνεργάτη μας GameBench. Εγκαταστήσαμε τρία παιχνίδια Android και καταγράψαμε τους ακριβείς ρυθμούς καρέ.

Με βάση την επιλογή των επιλογών γραφικών στο PUBG Mobile, γίνεται αμέσως σαφές ότι το Adreno 610 αρχίζει να δείχνει την ηλικία του. Το shooter λειτουργεί ομαλά στις πιο χαμηλές λεπτομέρειες ως επί το πλείστον, αλλά ούτε καν η ρύθμιση HD είναι διαθέσιμη. Επιπλέον, είναι δυνατή μόνο η μέγιστη ταχύτητα 30 fps.

Οι ρυθμοί FPS είναι πιο ευχάριστοι σε κάπως πιο απλά παιχνίδια, όπως το Armajet και το Dead Trigger. Εδώ, το smartphone Xiaomi πετυχαίνει περιστασιακά πάνω από 110 καρέ ανά δευτερόλεπτο και επομένως σημαντικά περισσότερα από ορισμένα άλλα smartphone υψηλής ποιότητας.

Εκπομπές - Smartphone Xiaomi με χαμηλή σπατάλη θερμότητας

Θερμοκρασία

Στο δικό μας σενάριο φόρτωσης, η θήκη παραμένει ευχάριστα δροσερή σε θερμοκρασίες αιχμής κάτω των 40 °C και η ανάπτυξη χαμηλής θερμότητας έχει επίσης θετική επίδραση στην απόδοση του Qualcomm SoC.

Πραγματοποιήσαμε το stress test 3DMark για να ελέγξουμε τη συμπεριφορά του Snapdragon 685 υπό παρατεταμένο φορτίο. Λαμβάνουμε τιμές άνω του 98 τοις εκατό για το Redmi Note 12, κάτι που μιλά για τη σταθερή απόδοση του συστήματος.

Ηχεία

Το σύστημα διπλών ηχείων του smartphone Xiaomi είναι κάπως χειρότερο από τον προκάτοχό του. Τα δύο ηχεία παρέχουν χαμηλή μέγιστη ένταση 81 dB και τα μεσαία δεν αναπαράγονται ούτε πολύ γραμμικά. Τα μπάσα και οι χαμηλές μεσαίες δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου στη μίξη ήχου.

Εκτός από μια μάλλον σπαρταριστή επιλογή κωδικοποιητή Bluetooth, δηλαδή SBC, AAC, aptX και aptX HD, τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν μέσω της υποδοχής 3,5 mm.

Διάρκεια μπαταρίας - Xiaomi smartphone με γρήγορη φόρτιση

Κατανάλωση ενέργειας

Η κατανάλωση ενέργειας που μετρήσαμε δεν είναι αξιοσημείωτη για ένα smartphone με οθόνη 6,67 ιντσών, 120 Hz. Η μπαταρία του smartphone Redmi έχει χωρητικότητα 5.000 mAh και μπορεί να φορτιστεί σε κάτι περισσότερο από μία ώρα με ονομαστική ισχύ 33 watt μέσω της τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης. Ευτυχώς, το Note 12 έρχεται με το κατάλληλο τροφοδοτικό.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Στις πρακτικές μας δοκιμές μπαταρίας, οι οποίες πραγματοποιούνται με προσαρμοσμένη φωτεινότητα οθόνης 150 cd/m², η μπαταρία προσφέρει καλό χρόνο λειτουργίας 12 ωρών στη δοκιμή WLAN με σταθερό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Διαρκεί σχεδόν δύο φορές περισσότερο κατά την αναπαραγωγή βίντεο με απενεργοποιημένη τη μονάδα Wi-Fi, γεγονός που υποδηλώνει μια μονάδα επικοινωνίας με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Ετυμηγορία για το Redmi Note 12

Το Redmi Note 12 είναι παρόμοιο με τον προκάτοχό του από πολλές απόψεις, αλλά το φθηνό smartphone μεσαίας κατηγορίας εξακολουθεί να αποτελεί σύσταση αγοράς για λιγότερο από 200 $ ΗΠΑ, εφόσον οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να ανεχτούν τις ελλείψεις στη συνδεσιμότητα. Ο φθηνότερος εκπρόσωπος της σειράς Note 12 εξακολουθεί να μην προσφέρει υποστήριξη 5G και οι πενιχρές ζώνες LTE θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη πριν πάτε στο εξωτερικό. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν χωρίς το γρήγορο πρότυπο 5G μπορούν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στην κριτική μας για το Samsung Galaxy A22 5G ή το Motorola Moto G53 5G.

Διαφορετικά, το Redmi Note 12 έχει πολλά να το κάνει. Εκτός από μια όμορφη οθόνη AMOLED, η οποία ανανεώνεται γρήγορα στα 120 Hz και λάμπει με πάνω από 1.000 cd/m², μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και ισχυρό εξοπλισμό, το smartphone μεσαίας κατηγορίας ενισχύεται επίσης από μια ελκυστική προσφορά ενημερώσεων σε αυτό το εύρος τιμών. Επιπλέον, η μπαταρία των 5.000 mAh του Note 12 μπορεί να φορτιστεί αρκετά γρήγορα με τον παρεχόμενο μετασχηματιστή ισχύος 33 watt.

Ο εγκατεστημένος Snapdragon 685 δεν είναι σε καμία περίπτωση θαύμα απόδοσης στη μεσαία κατηγορία και εμφανίζεται λίγο υπερφορολογημένος που και που, αλλά αποδίδει στο ίδιο επίπεδο με τον ανταγωνισμό στην καθημερινή χρήση. Ωστόσο, η γερασμένη Andreno GPU δεν είναι πλέον πραγματικά πειστική στα τρέχοντα παιχνίδια. Το Poco X4 Pro 5G μπορεί να είναι μια πιο κατάλληλη εναλλακτική λύση για παίκτες κάτω των 250 $ ΗΠΑ.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Στο Amazon US, η παραλλαγή Mint Green Global του Redmi Note 12 κοστίζει επί του παρόντος στα 169,75 δολάρια ΗΠΑ, ενώ οι άλλες δύο χρωματικές παραλλαγές είναι 173,74 δολάρια ΗΠΑ. Το smartphone προσφέρεται επίσης σε μειωμένες τιμές στο Amazon UK (-19% σε 176,53 £) και στο Amazon India (-20% σε 15.140 ₹).


Previous Post Next Post