Αναθεώρηση Redmi Note 8 Pro Review: Το τυπικό σας Redmi Note αποκτά ένα Premium Makeover

 Αναθεώρηση Redmi Note 8 Pro Review: Το τυπικό σας Redmi Note αποκτά ένα Premium Makeover

Αναθεώρηση Redmi Note 8 Pro Review: Το τυπικό σας Redmi Note αποκτά ένα Premium Makeover

Το Redmi Note 8 Pro έχει καλή μπαταρία, αξιοπρεπή οθόνη, στιβαρή ποιότητα κατασκευής, ελκυστικό σχεδιασμό και απαράμιλλη ισχύ gaming για την τιμή του.

Η ιστορία της σειράς Xiaomi Redmi Note ήταν μια αέναη εξέλιξη. Κάθε νέο μοντέλο που συναντάμε τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει συναρπαστικές νέες ενημερώσεις, διατηρώντας τις τιμές σχεδόν αμετάβλητες.

Το Redmi Note 7 Pro που κυκλοφόρησε η Xiaomi μόλις πριν από οκτώ μήνες έθεσε τα φώτα της δημοσιότητας με τον αισθητήρα 48MP Sony IMX586 και ένα επαρκώς ικανό σύστημα-on-chip Snapdragon 675 κάτω από την κουκούλα. Ενώ το Redmi Note 7 Pro συνεχίζει να πουλά σαν ζεστά κέικ με έως και 20 εκατομμύρια μονάδες μέχρι στιγμής, το Redmi Note 8 Pro ανεβάζει τα πράγματα μια βαθμίδα ψηλότερα.

Συνοπτικά — η Xiaomi τα κατάφερε ξανά και κατάφερε να βελτιώσει τον ανταγωνισμό. Το Redmi Note 8 Pro είναι μια υγιεινή αναβάθμιση που προσφέρει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα σας ενθουσιάσουν. Ωστόσο, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, η Xiaomi δεν διοχέτευσε τους πόρους της μόνο στη βελτίωση των καμερών. Έχοντας συνειδητοποιήσει τη δημοτικότητα των παιχνιδιών για κινητά, η εταιρεία θέλει να προσφέρει πολύ περισσότερη δύναμη πυρός στους χρήστες για να παίζουν παιχνίδια 3D υψηλής τεχνολογίας.

Έτσι, το Redmi Note 8 Pro συμβαίνει να είναι το πρώτο smartphone της Xiaomi με αισθητήρα Samsung 64MP, chipset MediaTek Helio G90T «προσανατολισμένο στο παιχνίδι» που τροφοδοτεί τη συσκευή αντί για το συνηθισμένο chipset μεσαίας κατηγορίας Qualcomm και μια μονάδα μπαταρίας που έχει αυξηθεί. έως 4500 mAh.

Τούτου λεχθέντος, ο ανταγωνισμός μεταξύ της Xiaomi και της Realme έχει ανέβει ξέφρενο ρυθμό κατά τη διάρκεια του 2019, με τις δύο εταιρείες να προσπαθούν να ξεπεράσουν την άλλη σε κάθε βήμα. Έχοντας υπάρξει η μάρκα που στέκεται στην κορυφή της αγοράς smartphone της Ινδίας για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα, η εταιρεία σίγουρα δεν θέλει να χάσει σχετικά αρχάριους. Η Realme, εν τω μεταξύ, σπάει τα δικά της ρεκόρ, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς 9% μέσα σε μόλις 15 μήνες ύπαρξης

Κατασκευή και Σχεδιασμός

Το Redmi Note 8 Pro είναι το πιο ελκυστικό τηλέφωνο της σειράς Redmi Note μέχρι σήμερα. Είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι στο πάνω μέρος και γι' αυτό ακριβώς μου άρεσε η σχεδίαση της Xiaomi εδώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Xiaomi είναι συνήθως μια μάρκα που δεν αναθεωρεί αρκετά συχνά τα σχέδια των προϊόντων της. Άλλαξαν ότι με το Redmi Note 7 Pro νωρίτερα φέτος και οκτώ μήνες αργότερα, το άλλαξαν ξανά: αυτή τη φορά, προσθέτοντάς το λίγο περισσότερο στο μείγμα.

Παίρνοντάς το στο χέρι, το τηλέφωνο αισθάνθηκε λίγο βαρύ από αυτό που περίμενα. Ανεβάζοντας τη ζυγαριά στα 200 γραμμάρια, το Redmi Note 8 Pro ζυγίζει 24 γραμμάρια περισσότερο από τον προκάτοχό του. Η μεγαλύτερη οθόνη και η μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό παίζουν ρόλο στην αύξηση του βάρους, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα αποτρέψει κανέναν.

Οι άκρες είναι κυρτές ακριβώς για να βοηθήσουν στο να κρατάτε καλά το τηλέφωνο.

Η κυρτή γυάλινη πλάτη φαίνεται εξαιρετικά εκλεπτυσμένη και βοηθάει πολύ στο κράτημα του τηλεφώνου. Η Xiaomi προχώρησε επίσης ένα βήμα παραπέρα και κάμψε την επάνω και την κάτω ακμή στο πίσω μέρος για να βοηθήσει στο κράτημα του τηλεφώνου ενώ το κρατούσε οριζόντια.

Ευτυχώς, εξακολουθούμε να έχουμε ένα IR Blaster που βρίσκεται στο επάνω μέρος, ενώ μια θύρα micro USB, υποδοχή ήχου 3,5 mm και η μάσκα των ηχείων βρίσκονται στο κάτω άκρο του τηλεφώνου.

Μιλώντας για περισσότερες πρωτιές, το Note 8 Pro έχει επίσης βαθμολογία IP52 αυτή τη φορά. Τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς Redmi είχαν επίστρωση P2i αλλά όχι επίσημη βαθμολογία IP, επομένως αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη κίνηση λαμβάνοντας υπόψη πόσο κοστίζει το τηλέφωνο. Το IP52 θα πρέπει να είναι καλό για προστασία από τη βροχή και τον ιδρώτα, καθιστώντας το Redmi Note 8 Pro λίγο πιο ανθεκτικό.

Μια καλή οθόνη που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη

Στο μπροστινό μέρος, το Redmi Note 8 Pro διαθέτει οθόνη LCD 6,53 ιντσών FHD+ IPS. Η ίδια η οθόνη είναι φαινομενικά πανομοιότυπη με αυτό που παρουσίασε η Xiaomi σε αυτό το τμήμα νωρίτερα φέτος, και έχετε αξιοπρεπή χρώματα και μηδενικά προβλήματα με την αναγνωσιμότητα του ηλιακού φωτός. Ωστόσο, όταν προσέχετε τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Realme XT, έχετε μια οθόνη AMOLED που έχει πιο ζωντανά χρώματα.

Ο λόγος για τον οποίο η σύγκριση μεταξύ LCD και OLED εμφανίζεται κάθε φορά είναι επειδή τα επίπεδα μαύρου και η αντίθεση δεν είναι ακριβώς τόσο καλά σε μια οθόνη LCD όσο η οθόνη AMOLED στο Realme XT. Ωστόσο, η διαφορά ποιότητας δεν είναι μεγάλη. Το πάνελ στο Redmi Note 8 Pro είναι εξίσου καλό με τα πάνελ LCD και αν είστε κάποιος που μεταδίδει έναν τόνο περιεχομένου βίντεο στο τηλέφωνό σας, σίγουρα θα έχετε μια εξαιρετική εμπειρία.

Το Redmi Note 8 Pro διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 500 nits, καθιστώντας το έτοιμο HDR για πρώτη φορά.

Για να βελτιώσει τα πράγματα, η Xiaomi αύξησε επίσης τα μέγιστα επίπεδα φωτεινότητας του πίνακα στα 500 nits. Αυτό κάνει την οθόνη HDR συμβατή — άλλη μια πρώτη φορά σε τηλέφωνο Redmi Note μέχρι στιγμής. Το υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας σημαίνει επίσης ότι η αναγνωσιμότητα του ηλιακού φωτός δεν αποτελεί πρόβλημα.

Θα ήθελα η Xiaomi να πιεστεί λίγο εδώ, αλλά καταλαβαίνω ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε επίσης αυξήσει τη βασική τιμή του τηλεφώνου.

Redmi Note 8 Pro: Απόδοση και λογισμικό

Η Xiaomi σίγουρα ανέβασε τα φρύδια όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα Mediatek SoC στο Note 8 Pro, παρά το γεγονός ότι ο Qualcomm Snapdragon 675 έκανε εξαιρετική δουλειά στο Redmi Note 7 Pro. Στην πραγματικότητα, ήταν μεγάλο ρίσκο και η ζυγαριά θα μπορούσε να είχε γείρει με κάθε τρόπο.

Αλλά όπως αποδεικνύεται, αυτή ήταν μια λαμπρή απόφαση από την πλευρά της Xiaomi, καθώς το Mediatek Helio G90T προσφέρει κάθε ουγγιά μυών που θα περιμένατε από αυτό και πολλά άλλα. Αυτό είναι μακράν το πιο ισχυρό σε οποιοδήποτε τηλέφωνο με τιμή κάτω από 17-18.000 INR, κάτι που σίγουρα εξυπηρετεί όλα τα PUBG-walas εκεί έξω.

As you'd expect, PUBG Mobile plays well at the highest graphics setting with HDR and frame rate set to Extreme.

Το Mediatek G90T είναι ένα οκταπύρηνο τσιπ με δύο πυρήνες απόδοσης 2,05 GHz Cortex-A76 και έξι πυρήνες απόδοσης Cortex A55 που λειτουργούν στα 2 GHz. Υπάρχει η GPU Mali G76-MC4 χρονισμένη στα 800 MHz για την αντιμετώπιση γραφικών και παιχνιδιών και ενώ όλα αυτά ακούγονται υπέροχα για αριθμούς, η Xiaomi διασφάλισε ότι το τηλέφωνο δεν ιδρώνει, ανεξάρτητα από το τι του ρίχνεις.

Έχοντας το τηλέφωνο μαζί μου για πάνω από μια εβδομάδα τώρα, έχω παίξει πολλά PUBG Mobile και Call of Duty Mobile σε αυτό σε λειτουργία Ultra με ενεργοποιημένο το HDR. Το αποτέλεσμα? Βουτυρώδες ομαλό παιχνίδι που απαγορεύει μερικά καρέ που παραλείπονται κάθε τόσο, αλλά προσέξτε, αυτή είναι η υψηλότερη ρύθμιση γραφικών που μπορείτε να παίξετε και στα δύο αυτά παιχνίδια και για ένα τηλέφωνο που κοστίζει πολύ κάτω από 18.000 INR, δεν μπορείτε να έχετε λόγο να παραπονεθείτε.

Τούτου λεχθέντος, μετά από περίπου 20 λεπτά παιχνιδιού, ένιωσα την περιοχή γύρω από την ταπετσαρία της πίσω κάμερας να ζεσταίνεται για να ιδρώσουν λίγο τα δάχτυλά μου, αλλά το πρόσθετο υγρό ψυκτικό διάλυμα από κάτω το φροντίζει και αυτό. Θεωρητικά, η Xiaomi ισχυρίζεται ότι η υγρή ψύξη εδώ μειώνει τη θερμοκρασία έως και έξι βαθμούς, επιτρέποντάς σας να παίξετε χωρίς να ανησυχείτε για προβλήματα γκαζιού ή υπερθέρμανσης. Δεν είχα πάντα μαζί μου θερμικό πιστόλι για να το δοκιμάσω, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι πολλές ώρες παιχνιδιού δεν θα παρεμποδίσουν πολύ την εμπειρία.

Το Redmi Note 8 Pro, όπως και το Note 7 Pro, είναι ο νέος πρωταθλητής απόδοσης κάτω από 18.000 INR, με την προϋπόθεση ότι δεν θεωρείτε το δικό σας POCO F1 της Xiaomi. Η παραλλαγή RAM των 6 GB του POCO F1, η οποία διαθέτει 128 GB αποθηκευτικού χώρου, πωλείται επί του παρόντος στο Διαδίκτυο για 15.999 INR, η οποία είναι ίδια με αυτή της παρόμοιας παραλλαγής του Note 8 Pro. Το POCO F1 μπορεί να τρέχει ένα τσιπ που είναι πάνω από ένα χρόνο τώρα, αλλά ο Snapdragon 845 ξεπερνά τις επιδόσεις του Helio G90T σε όλα τα σημεία αναφοράς που έχω βάλει και τα δύο.

Ωστόσο, το Note 8 Pro είναι ένα πολύ καλύτερο τηλέφωνο συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδίαση, τις κάμερες, την μπαταρία και πολλούς άλλους παράγοντες.

Όσον αφορά το λογισμικό, το Redmi Note 8 Pro εκτελεί εξαρχής το Android Pie με ένα στρώμα MIUI 10 στην κορυφή με την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας Σεπτεμβρίου 2019.

Το MIUI 10 περιλαμβάνει μια Dark Mode εδώ που είναι ωραία.

Λοιπόν, μπορεί να ακούγομαι σαν κατεστραμμένος δίσκος, αλλά το MIUI εξακολουθεί να αισθάνεται παλιό και να κάνει μια χούφτα επιφανειακές αλλαγές. Η Xiaomi πρέπει να κάνει πολλές βασικές αλλαγές εδώ, εάν η εταιρεία σκοπεύει να ανταγωνιστεί πραγματικά με άλλους OEM στο τμήμα λογισμικού. Για ένα, το bloatware πρέπει να φύγει, μαζί με τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις και τη διαφήμιση. Ναι, το MIUI 11 είναι προ των πυλών και υπόσχεται μερικά νέα κόλπα, αλλά αν αντιμετωπίζει ορισμένα από τα βασικά ζητήματα ή όχι, είναι κάτι που θα μάθουμε εν καιρώ.

Οι διαφημίσεις όμως!

Ωστόσο, για προσθήκες, το Redmi Note 8 Pro έρχεται με ενσωματωμένη Alexa, χάρη στο MediaTek Helio G90T SoC, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε δύο αφυπνιστικές λέξεις αντί για μία. Όπως τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα Android, έχει επίσης το Google Assistant. Έτσι, έχετε στη διάθεσή σας δύο έξυπνους βοηθούς με δυνατότητα φωνής. Δεν χρησιμοποιώ πολύ βοηθούς φωνής, αλλά αν έχετε επενδύσει στα προϊόντα IoT της Amazon, αυτή είναι μια γλυκιά προσθήκη. Εξάλλου, κανένα άλλο τηλέφωνο δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τέτοια δυνατότητα από τώρα.

Redmi Note 8 Pro: Δεν χρειαζόταν να ρίξεις τέσσερις κάμερες εκεί Xiaomi

Οι κάμερες στο Note 8 Pro είναι καλές, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο άλμα όσο το Redmi Note 7 Pro, στην πραγματικότητα, υπάρχουν τομείς όπου η κάμερα χρειάζεται κάποια σοβαρή δουλειά. Πολλά από τα σφάλματα εδώ σχετίζονται με την επεξεργασία, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι τέσσερις κάμερες εδώ είναι λίγο περισσότερο κόλπο από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Ας το αναλύσουμε.

Οπισθεν:

  • 64MP f/1,79 Κύρια
  • Υπερευρυγώνιος φακός 8MP f/2.2
  • Macro φακός 2MP με εστίαση έως 2cm
  • Αισθητήρας βάθους 2 MP

Εμπρός:

  • 20MP f/2.0 Selfie shooter

Redmi Note 8 Pro

Στο φως της ημέρας, ο κύριος αισθητήρας GW1 των 64MP, κατασκευασμένος από τη Samsung, παράγει καλά αποτελέσματα στα 16MP με τόνους λεπτομέρειας και δυνατά χρώματα και αντίθεση. Ωστόσο, κάνοντας μεγέθυνση στα αποτελέσματα, παρατήρησα ένα σημαντικό υπερβολικό ακόνισμα που θα μπορούσε να είχε μειωθεί λίγο. Ευτυχώς, τα χρώματα δεν είναι υπερκορεσμένα και βγαίνουν αρκετά φυσικά.

Ακριβώς όπως το Note 7 Pro, μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε χειροκίνητα στα 64MP στο φως της ημέρας. Τα 64MP δεν φαίνονται απαραίτητα καλύτερα από τις λήψεις 16MP με pixel binn, αλλά διατηρούν όλη αυτή τη λεπτομέρεια και σας δίνουν την ελευθερία να κάνετε περικοπή μετά το γεγονός. Καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τις εικόνες με pixel binned - 18MB ενώ οι λήψεις με pixel binned χρειάζονται περίπου 7MB.

Σε σύγκριση με τις λήψεις 48MP στο Redmi Note 7 Pro, ο μεγαλύτερος αισθητήρας 64MP σάς προσφέρει επιλογές σε χαμηλό φωτισμό, επειδή η εγγενής τοποθέτηση pixel σημαίνει ότι μπορείτε να απορροφήσετε περισσότερα δεδομένα φωτός στα 16MP. Εάν είστε εξαιρετικά σταθεροί, μπορείτε να πάρετε και μερικές αξιοπρεπείς νυχτερινές φωτογραφίες, αλλά δεν είναι εύκολο να τις βγάλετε.

The Note 8 Pro struggles with noise, especially when you're shooting landscapes

Αναθεώρηση Redmi Note 8 Pro Review: Το τυπικό σας Redmi Note αποκτά ένα Premium Makeover

Η νυχτερινή λειτουργία ήταν γενικά αρκετά καλή, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα αξιόπιστα. Πρέπει πραγματικά να ακουμπάτε σε κάτι για εξαιρετικά καθαρές νυχτερινές λήψεις. Εάν το κάνετε σωστά, η Νυχτερινή λειτουργία θα παράγει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα που θα έχετε από το Note 8 Pro. Η νυχτερινή λειτουργία ρίχνει όμορφα τα highlights ενώ προσκρούει στα σκοτεινά σημεία χωρίς να το παρακάνει. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε νυχτερινή λειτουργία ή σε λειτουργία 16MP, εξακολουθεί να υπάρχει λίγος ορατός θόρυβος τη νύχτα, κάτι που είναι περίεργο, επειδή αυτό δεν συνέβαινε με τη Νυχτερινή λειτουργία στο Note 7 Pro. Σίγουρα κάτι που η Xiaomi θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να κάνει καλύτερα με μια ενημέρωση λογισμικού ή δύο.

Σύγκριση νυχτερινής λειτουργίας: Redmi Note 8 Pro (αριστερά), Realme XT (δεξιά): Το XT κάνει καλύτερη δουλειά με την ευκρίνεια, αλλά το RN8Pro έχει την πιο ακριβή φωτογραφία

Τούτου λεχθέντος, η λειτουργία Potrait συνεχίζει να είναι απλά καλή όπως ήταν τον περασμένο χρόνο. Η ανίχνευση άκρων είναι εξαιρετική και ο διαχωρισμός του θέματος είναι εξίσου καλός όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε DSLR.

Η ευρυγώνια κάμερα είναι πολύ διασκεδαστική κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μάλλον δεν θα δείτε τον εαυτό σας να τη χρησιμοποιεί καθόλου για νυχτερινές λήψεις. Με απλά λόγια, είναι μία από εκείνες τις προσθήκες που η Xiaomi θα μπορούσε να κάνει χωρίς, αλλά προχώρησε και το έβαλε ούτως ή άλλως.

Κύριος φακός έναντι Wideangle vs 2X ψηφιακό ζουμ

Είναι σχεδόν η ίδια ιστορία με τη macro κάμερα 2MP. Είναι διασκεδαστικό, αλλά θα δείτε τον εαυτό σας να δυσκολεύεται να εστιάσει τα θέματα και να καταγράψει την ποσότητα της έκθεσης. Τα καταφέρνει καλύτερα από τον φακό Macro στο Realme XT, παρόλο που οι φωτογραφίες φαίνονται λίγο δραματικές, αλλά μπορείτε να το μειώσετε κάτω από τις ρυθμίσεις.

Ο φακός Macro είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικός.

Ωστόσο, οι selfies εμφανίστηκαν χάρη στην μπροστινή κάμερα των 20 MP, αλλά δυσκολεύονταν σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Τουλάχιστον δεν ήμουν υπερβολικά απαλή βασίλισσα ομορφιάς στις εικόνες που προέκυψαν, οπότε θα δώσω στην Xiaomi πλήρεις πόντους για να διατηρήσει την απαλότητα τονισμένη και φυσική.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Το Redmi Note 8 Pro έχει μια μη αφαιρούμενη μπαταρία 4.500 mAh που διαρκεί εύκολα μιάμιση μέρα από κανονική έως βαριά χρήση, μια που περιλαμβάνει έναν τόνο περιήγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήγηση στο web, αναπαραγωγή τουλάχιστον μία ώρα Call of Duty Mobile (ναι, έχω κολλήσει) και περίπου μια ώρα ροής βίντεο. Εάν είστε πιο ελαφρύς χρήστης, μπορείτε εύκολα να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε δύο ημέρες.

Δεδομένου του γεγονότος ότι το SoC στο εσωτερικό εξακολουθεί να είναι αρκετά πεινασμένο για ενέργεια, συγχαρητήρια στη Xiaomi που μπορεί να προσφέρει οριακά καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τον προκάτοχό της.

That's not all. Xiaomi also bundles an 18 W fast charger out of the box. The Redmi Note 8 Pro takes just over 2 hours to go from 0 to 100 percent with the bundled charger. That's decent, objectively, given the fairly large 4,500mAh battery unit but the performance here is not as impressive as that of the VOOC 3.0 charger bundled with the Realme XT.

Τιμή και ετυμηγορία

Ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς, το Redmi Note 8 Pro είναι μια ολοκληρωμένη απόδοση. Η τετραπλή κάμερα είναι λίγο απογοητευτική, αλλά συμπληρώνεται από τον αξιόπιστο αισθητήρα 64MP. Το Note 8 Pro έχει καλή μπαταρία, αξιοπρεπή οθόνη, στιβαρή ποιότητα κατασκευής, ελκυστικό σχεδιασμό και απαράμιλλη ισχύ gaming.

Ξεκινώντας από την τιμή των 14.999 INR, ο πιο προφανής ανταγωνιστής του Note 8 Pro είναι το Realme XT, παρόλο που ξεκινά από 1.000 INR λιγότερο. Το XT που διαθέτει επίσης αισθητήρα 64MP, αλλά ξεπερνά το Note 8 Pro με οθόνη OLED και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Ανεξάρτητα, το Note 8 Pro υπερτερεί του Realme XT κατά τη γνώμη μου με πολύ καλύτερο επεξεργαστή και συγκριτικά καλύτερη απόδοση κάμερας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα προτιμούσα το XT από το Note 8 Pro είναι η καλύτερη οθόνη, ειλικρινά.


Previous Post Next Post