Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 7 Pro Review: Ένα υπέροχο πακέτο υλικού με προϋπολογισμό

Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 7 Pro Review: Ένα υπέροχο πακέτο υλικού με προϋπολογισμό

Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 7 Pro Review: Ένα υπέροχο πακέτο υλικού με προϋπολογισμό

Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro είναι ένα φανταστικό τηλέφωνο με απίστευτη πρόταση αξίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην εμπεριστατωμένη κριτική μας.

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα ένα τηλέφωνο Xiaomi. Η Xiaomi εισήλθε στην ινδική αγορά smartphone τον Ιούλιο του 2014 και αγόρασα το Xiaomi Redmi 1s τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το Redmi 1s ήταν το πρώτο οικονομικό τηλέφωνο της Xiaomi που κυκλοφόρησε στην Ινδία, και ακόμη και εκείνη την εποχή, εντυπωσιάστηκα από την πρόταση αξίας του τηλεφώνου. Επαναπροσδιόρισε την αγορά smartphone των 100 δολαρίων στην Ινδία, συμπεριλαμβάνοντας προδιαγραφές που θα μπορούσαν να βρεθούν μόνο σε τηλέφωνα με διπλάσια τιμή. Το συνολικό πακέτο ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, και ακόμη και αφού ελήφθησαν υπόψη οι περιορισμοί των πωλήσεων flash, το Redmi 1s έγινε μπεστ σέλερ.

Τέσσερα και μισό χρόνια αργότερα, η Xiaomi είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στην Ινδία . Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της  σειράς Redmi Note . Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της εταιρείας και τοποθετείται πάνω από το ινδικό Redmi Note 7. Το Redmi Note 7 Pro κυκλοφορεί μόλις τρεις μήνες μετά τον προκάτοχό του, έχει πολλά να αποδείξει. Ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος από ποτέ, αλλά η Xiaomi φαίνεται να τους έχει αναβαθμίσει ξανά. Εκπληρώνει το Redmi Note 7 Pro τον ρόλο του ως η επόμενη γενιά της κληρονομιάς της σειράς Redmi Note; Θα καταφέρει για άλλη μια φορά να αποδειχθεί ως το τηλέφωνο που θα κερδίσει σε αυτό το τμήμα τιμών


Προδιαγραφές Xiaomi Redmi Note 7 Pro -

 Κάντε κλικ για επέκταση

Ονομα της συσκευής:

Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Τιμή

13.999 ₹ για 4GB RAM/64GB αποθηκευτικό χώρο / 16.999 ₹ για 6GB RAM/64GB αποθηκευτικό χώρο

Λογισμικό

MIUI 10 πάνω από το Android 9 Pie

Απεικόνιση

6,3 ιντσών Full HD+ (2340x1080) IPS LCD με αναλογία διαστάσεων 19,5:9

SoC

Qualcomm Snapdragon 675; GPU Adreno 612

RAM και αποθήκευση

4GB/6GB RAM με 64GB/128GB χώρο αποθήκευσης eMMC. Υποδοχή κάρτας microSD με επεκτάσιμη αποθήκευση έως 256 GB

Μπαταρία

4.000 mAh; Qualcomm Quick Charge 4; Φορτιστής 10W περιλαμβάνεται στο κουτί

Συνδεσιμότητα

Θύρα USB Type-C. Bluetooth 5.0; Διπλές υποδοχές nano-SIM (nano-SIM + nano-SIM/microSD)

Πίσω κάμερα

  • Κύρια κάμερα 48MP με αισθητήρα Sony IMX586, μέγεθος αισθητήρα 1/2″, διάφραγμα f/1,8, εστιακή απόσταση 25,7 mm
  • Αισθητήρας βάθους 5MP με διάφραγμα f/2,4
  • Εγγραφ βίντεο έως
  •  4K@30fps

Μπροστινή κάμερα

  • Μπροστινή κάμερα 13MP
  • Εγγραφή βίντεο σε 1080p@30fps

Διαστάσεις και βάρος

159,2 x 75,2 x 8,1 χλστ., 186 γρ

Μπάντες

GSM: Band 2/3/5/8HSPA: 850/900/1900/2100MHzTDD-LTE: Band 40/41FDD-LTE: B1/B3/B5/B7/B8

Xiaomi Redmi Note 7 Pro Design
Με το Redmi Note 7 Pro, η Xiaomi ξεκινά επιτέλους μια νέα σχεδίαση. Από το Xiaomi Redmi Note 3, τα τηλέφωνα Redmi Note είχαν ως επί το πλείστον την ίδια κατασκευή με μικρές παραλλαγές με τη μορφή μεταλλικού σώματος με πλαστικά καπάκια στο επάνω και στο κάτω μέρος. Ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές μετακινήθηκαν σε γυάλινες πλάτες με ντεγκραντέ χρωματικά φινιρίσματα ή γυαλιστερή πλαστική κατασκευή, η Xiaomi ήταν ικανοποιημένη με τον συνδυασμό κατασκευής μέταλλο + πλαστικό. Το Redmi Note 7 και το Redmi Note 7 Pro ξεφεύγουν από τη μεταλλική πίσω κατασκευή για μια νέα σχεδίαση που η Xiaomi ονομάζει "Aurora Glass".
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, το Redmi Note 7 Pro διαθέτει πλαστικό πλαίσιο που παρέχει ακαμψία για το Gorilla Glass 5 της Corning μπροστά και πίσω. Αυτό μπορεί αναμφισβήτητα να θεωρηθεί ως υποβάθμιση όσον αφορά την κατασκευή, δεδομένου ότι τηλέφωνα όπως το Xiaomi Redmi Note 4 είχαν σχεδόν εξ ολοκλήρου μεταλλικά σχέδια. Το Xiaomi Mi A2 κατασκευάστηκε από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου unibody, καθιερώνοντας έτσι τον εαυτό του ως σημείο αναφοράς στην ποιότητα κατασκευής. Το Redmi Note 7 Pro αποτυγχάνει να ανταποκριθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αλλά όπως έχω σημειώσει προηγουμένως, ο χρόνος για τα μεταλλικά τηλέφωνα φεύγει γρήγορα , ακόμη και στα τμήματα του προϋπολογισμού και των μεσαίων τιμών.
Το Redmi Note 7 Pro εξακολουθεί να αισθάνεται σαν ένα καλοφτιαγμένο τηλέφωνο παρά το πλαστικό του πλαίσιο. Στο μέλλον, θα ήταν καλό να δούμε τη Xiaomi να υιοθετεί ένα μεταλλικό πλαίσιο για να κάνει το τηλέφωνο στο ίδιο επίπεδο με τις ναυαρχίδες σε αυτόν τον τομέα. Το πλαστικό πλαίσιο παραμένει το αδύναμο σημείο όσον αφορά την ανθεκτικότητα, αλλά όσον αφορά την καθημερινή χρήση, θα πρέπει να αντέχει καλά.
Ο σχεδιασμός του Redmi Note 7 Pro είναι ιδιαίτερος ακόμα κι αν η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι κορυφαία στην κατηγορία του. Στο μπροστινό μέρος, έχουμε μια οθόνη 6,3 ιντσών Full HD+ 19,5:9 IPS με εγκοπή σε σχήμα U, την οποία η Xiaomi αναφέρει ως "Dot Notch". Η εγκοπή σχήματος U περιέχει την μπροστινή κάμερα 13MP και τους αισθητήρες εγγύτητας/περιβάλλοντος φωτός. Το επάνω και το πλαϊνό πλαίσιο εξακολουθούν να είναι λίγο μεγαλύτερα από ό,τι θα έπρεπε, ενώ υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο πηγούνι. Ανταγωνιστικά τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy M30 προηγούνται σαφώς εδώ, καθώς η Xiaomi δεν έχει αξιοποιήσει αποτελεσματικά τον χώρο στο μπροστινό μέρος. Παρόλα αυτά, το Redmi Note 7 Pro εξακολουθεί να έχει μια αξιοπρεπή αναλογία οθόνης προς σώμα 81,4%. Με τις ναυαρχίδες να ξεπερνούν πλέον το φράγμα της αναλογίας οθόνης προς σώμα του 90%, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης εδώ.
Στο επάνω μέρος, βρίσκουμε το δευτερεύον μικρόφωνο, ένα blaster IR και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. Ο συνδυασμός IR blaster + υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών γίνεται ολοένα και πιο σπάνιος και το Redmi Note 7 Pro είναι μια θετική διαφορά από αυτήν την άποψη. Τα κουμπιά τροφοδοσίας και έντασης ήχου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Αν και η ακαμψία και η δύναμη ενεργοποίησης των κουμπιών δεν είναι τόσο καλές όσο στο Mi A2, εξακολουθούν να μην παρουσιάζουν προβλήματα. Η τοποθέτησή τους είναι επίσης βέλτιστη.
Η θήκη SIM βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου. Είναι μια υβριδική λύση που μπορεί να λάβει είτε dual nano-SIM είτε nano-SIM + κάρτα microSD, αναγκάζοντας τους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και λειτουργικότητας διπλής SIM. Ανταγωνιστικά τηλέφωνα σε αυτό το εύρος τιμών (όπως το Asus ZenFone Max Pro M2 και το Realme 2 Pro)έχουν προχωρήσει προς τις τριπλές υποδοχές που περιέχουν μια ειδική υποδοχή για την κάρτα microSD και η ίδια η Xiaomi χρησιμοποιεί μια τριπλή υποδοχή σε τηλέφωνα όπως το Xiaomi Redmi 6 Pro. Επομένως, η μη συμπερίληψή του στο Redmi Note 7 Pro φαίνεται σαν μια χαμένη ευκαιρία και μια κακή απόφαση στο πλαίσιο της ινδικής αγοράς smartphone. Στην Ινδία, το Redmi Note 7 Pro πωλείται σε δύο διαμορφώσεις: 4GB RAM με 64GB αποθηκευτικό χώρο και 6GB RAM με 128GB αποθηκευτικό χώρο. Στην Κίνα, η Xiaomi πουλά προς το παρόν μόνο την έκδοση ανώτερης κατηγορίας.
Το αστέρι της σχεδίασης του Redmi Note 7 Pro είναι αναμφίβολα το πίσω σχέδιο, το οποίο η Xiaomi αποκαλεί "Aurora Glass". Η Xiaomi χρησιμοποιεί νανο-υφή κάτω από το στρώμα Gorilla Glass 5 στο πίσω μέρος για να δημιουργήσει μια εμφάνιση που θυμίζει premium τηλέφωνα. Το τηλέφωνο πωλείται σε Neptune Blue, Nebula Red και Black. Ενώ το μαύρο είναι ένα τυπικό μαύρο φινίρισμα για χρήστες που ενδιαφέρονται για μια πιο υποτιμημένη επιλογή χρώματος, τα άλλα δύο χρώματα είναι χρωματικά φινιρίσματα ντεγκραντέ που εκτελούνται πολύ καλά. Έχω την παραλλαγή χρώματος Neptune Blue για κριτική και φαίνεται καταπληκτική. Οι αντανακλάσεις φωτός είναι υπέροχες και το τηλέφωνο κάνει εξαιρετική δουλειά για να μοιάζει με ένα καλοσχεδιασμένο, premium τηλέφωνο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα με τη γυάλινη πλάτη είναι ότι η Xiaomi έχει χρησιμοποιήσει μια επίστρωση ανθεκτική στα δακτυλικά αποτυπώματα, πράγμα που σημαίνει ότι συλλέγει τα δακτυλικά αποτυπώματα με περιορισμένο τρόπο. Αυτό είναι υπέροχο να το δούμε, δεδομένου ότι πολλά τηλέφωνα ναυαρχίδων δεν διαθέτουν τέτοια επίστρωση. Ωστόσο, το γυαλιστερό φινίρισμα του γυαλιού σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι αρκετά ολισθηρό.
Οι πίσω κάμερες 48MP + 5MP είναι τοποθετημένες πάνω αριστερά στο πίσω μέρος. Το χτύπημα της κάμερας εδώ είναι σημαντικό, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος αισθητήρα 1/2" του κύριου αισθητήρα 48MP. Η επωνυμία "48MP AI Dual Camera" υποδηλώνει το γεγονός ότι η Xiaomi προωθεί σε μεγάλο βαθμό την κάμερα του τηλεφώνου. Ο χωρητικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τοποθετείται στο κέντρο στο πίσω μέρος και ακολουθεί η επωνυμία "Redmi by Xiaomi" στο κάτω μέρος, αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση της Redmi ως νεοσύστατης υπο-επωνυμίας της εταιρείας .
Το Redmi Note 7 Pro χρησιμοποιεί μια υδατοαπωθητική νανοεπικάλυψη p2i για αντοχή στο πιτσίλισμα και υπάρχουν ελαστικά παρεμβύσματα γύρω από τις θύρες. Δεν ισχυρίζεται ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, αλλά θα πρέπει να μπορεί να αντιστέκεται καλά στο νερό της βροχής και στα μικρά πιτσιλίσματα . Στο μέλλον, θα προτιμούσαμε να το δούμε να αναβαθμίζεται σε βαθμολογία IP67 ή IP68 για υψηλότερο επίπεδο πιστοποιημένης αντοχής στο νερό.
Όσον αφορά την εργονομία, το Redmi Note 7 Pro δεν είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το τηλέφωνο έχει επίπεδες πλευρές και επίπεδη γυάλινη πλάτη, συμβάλλοντας στην αίσθηση σαν πλάκα. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργονομία. Το μέγεθος του τηλεφώνου μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικό για χρήστες που ενδιαφέρονται για μικρότερα τηλέφωνα, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Η εργονομία εξακολουθεί να είναι καλή χάρη στα σχετικά στενά πλαϊνά πλαίσια και το παχύ, γυαλιστερό πλαστικό πλαίσιο. Συνολικά, το Redmi Note 7 Pro έχει εξαιρετικό σχεδιασμό. Αν είχε μεταλλικό σκελετό, θα είχε πετύχει κορυφαία σημεία στην ποιότητα κατασκευής και αυτό παραμένει ένας τομέας βελτίωσης για τη Xiaomi.
Στο κουτί, η Xiaomi περιλαμβάνει έναν φορτιστή 10W και μια διαφανή γυαλιστερή θήκη TPU. Θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τις δυνατότητες φόρτισης του τηλεφώνου στην ενότητα Διάρκεια μπαταρίας και φόρτιση.

Οθόνη Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro διαθέτει οθόνη IPS LCD 6,3 ιντσών Full HD+ (2340x1080) με αναλογία διαστάσεων 19,5:9 και 409 PPI. Οι διαστάσεις της οθόνης είναι 145 mm x 67 mm, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα πιο στενή από ό,τι θα περίμενε κανείς. Το Redmi Note 6 Pro είχε μια ελαφρώς ευρύτερη οθόνη και οποιαδήποτε οθόνη 5,5 ιντσών (16:9), 6 ιντσών (18:9), 6,18 ιντσών (18,7:9) και 6,28 ιντσών (19:9) θα έχει πλάτος 68 mm. Σε γενικές γραμμές, όσον αφορά την αναλογία διαστάσεων 19,5:9, θα ήταν καλύτερο για τη Xiaomi να είχε συμπεριλάβει μια οθόνη 6,4 ιντσών στο Redmi Note 7 Pro. (Το αυξημένο μήκος της οθόνης είναι χρήσιμο σε σύγκριση με μια οθόνη 6 ιντσών 18:9 χωρίς εγκοπές.)
Η οθόνη Full HD+ του Redmi Note 7 Pro δεν μου αφήνει κανένα παράπονο όσον αφορά την ανάλυση και την πυκνότητα των pixel. Το 409 PPI είναι καλό για γενική χρήση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η οθόνη LCD IPS χρησιμοποιεί μια μήτρα RGB. Το κείμενο είναι ευκρινές και γενικά, δεν χρειάζεται να φτάσουν οι οθόνες Quad HD+ σε αυτό το τμήμα τιμών, εκτός εάν κινούνται σημαντικά προς τα κάτω όσον αφορά την τιμολόγηση.
Η οθόνη του Redmi Note 7 Pro μπορεί να είναι τόσο φωτεινή όσο 450 nits. Διαθέτει την τεχνολογία Sunlight Display της Xiaomi που ενισχύει την αντίθεση στο ηλιακό φως για καλύτερη αναγνωσιμότητα. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό από μια λειτουργία υψηλής φωτεινότητας (HBM) που φαίνεται να είναι ανενεργή ή να μην υπάρχει στην οθόνη του Redmi Note 7 Pro. Η αναγνωσιμότητα της οθόνης στο φως του ήλιου, επομένως, είναι καλή χωρίς να είναι εξαιρετική.
Η οθόνη του Redmi Note 7 Pro έχει ονομαστική αναλογία αντίθεσης 1.500:1. Υποκειμενικά, τα επίπεδα μαύρου της οθόνης είναι  εντάξει . Η αντίθεση εξακολουθεί να είναι στο ίδιο επίπεδο —ή ελαφρώς καλύτερη από—της οθόνης του Xiaomi Mi A2. Ωστόσο, οι οθόνες AMOLED αρχίζουν τώρα να φτάνουν σε αυτό το τμήμα τιμών, με επικεφαλής το Samsung Galaxy M30 και το OPPO K1 . Οι οθόνες AMOLED δεν μπορούν να αντιστοιχιστούν σε σχέση με την αντίθεση και πιστεύω ότι είναι καιρός η Xiaomi να εξετάσει σοβαρά τη μεταφορά της σειράς Redmi Note σε οθόνες AMOLED.
Από την άλλη πλευρά, οι γωνίες θέασης της οθόνης είναι εξαιρετικές. Υπάρχει αμελητέα γωνιακή αλλαγή χρώματος στις γωνίες θέασης. Η απώλεια φωτεινότητας και αντίθεσης στις αλλαγές γωνίας διατηρείται επίσης υπό έλεγχο, αν και η οθόνη δεν θα ανταγωνιστεί τις οθόνες AMOLED σε αυτήν τη συγκεκριμένη πτυχή.
Η Xiaomi δηλώνει ότι η οθόνη του Redmi Note 7 Pro υποστηρίζει το 84% της γκάμας NTSC. Αυτό σημαίνει ότι η εγγενής χρωματική γκάμα της οθόνης είναι ευρύτερη από τη γκάμα sRGB. Το Redmi Note 7 Pro δεν υποστηρίζει το εγγενές σύστημα διαχείρισης χρωμάτων του Android, αν και κανένα τηλέφωνο σε αυτό το τμήμα τιμών δεν το υποστηρίζει, επομένως αυτό είναι αναμενόμενο. Αυτό που παίρνουμε είναι τρεις λειτουργίες εμφάνισης, η μία από τις οποίες έχει τρεις προεπιλογές θερμοκρασίας χρώματος.
Out of the box, the Redmi Note 7 Pro's display shows inaccurate colors with respect to the sRGB gamut. The "Automatic Contrast" default mode targets the DCI-P3 color gamut, but in terms of calibration, it deviates from the color space because of the overly bluish white point.  The white point can be brought closer to 6504K by choosing the "Warm" color temperature preset. Due to the lack of support for Android's color management system, the "Automatic Contrast" mode is inaccurate with respect to the sRGB gamut. It should, therefore, be used for watching DCI-P3 content or for getting a more saturated display with a colder white point. The "Increased Contrast" mode is very similar to the "Automatic Contrast" mode, but it does slightly increase display contrast. With regards to color accuracy, the aforementioned caveats apply to this mode as well.
Η "Τυπική" λειτουργία χρώματος, από την άλλη πλευρά, είναι βαθμονομημένη στη γκάμα sRGB. Αυτή η λειτουργία ικανοποιεί τις απαιτήσεις ακρίβειας χρώματος, καθώς το λευκό σημείο, η κλίμακα του γκρι, ο κορεσμός και η κάλυψη της γκάμας είναι όλα στο σημάδι. Η οθόνη του Redmi Note 7 Pro είναι αισθητά καλύτερη από την οθόνη του Xiaomi POCO F1 από αυτή την άποψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Xiaomi διόρθωσε επιτέλους το πρόβλημα της κλίμακας του γκρι με ροζ απόχρωση που επηρέασε τον προϋπολογισμό της και τις οθόνες smartphone μεσαίας κατηγορίας. Η οθόνη του Redmi Note 7 Pro έχει ελαφρώς πρασινωπό γκρι, αλλά η βαθμονόμηση sRGB εξακολουθεί να είναι εξαιρετική. Η οθόνη διαθέτει επίσης λειτουργία ανάγνωσης με επιλογές προγραμματισμού για μείωση του μπλε φωτός.
Η οθόνη δεν υποστηρίζει περιεχόμενο HDR, αλλά και πάλι, αυτό το μειονέκτημα μοιράζονται όλα τα άλλα τηλέφωνα σε αυτό το εύρος τιμών. Από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνεται η πιστοποίηση Widevine L1.
Το "dot notch" του Redmi Note 7 Pro είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις ευρείες εγκοπές οθόνης σε τηλέφωνα όπως το POCO F1. Ωστόσο, η επιλογή hide notch λείπει περιέργως. Δυστυχώς, στο τρέχον λογισμικό MIUI Global Stable, η μικρή εγκοπή δεν οδηγεί σε βελτιώσεις όσον αφορά τα εικονίδια ειδοποιήσεων οθόνης. Αυτό συμβαίνει επειδή, παρά την αύξηση του χώρου για τη γραμμή κατάστασης, το MIUI δεν εμφανίζει κανένα  εικονίδιο ειδοποίησης από προεπιλογή. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν μια επιλογή εμφάνισης εισερχόμενων εικονιδίων ειδοποιήσεων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων εικονιδίων ειδοποιήσεων για λίγα δευτερόλεπτα προτού εξαφανιστούν αμέσως, παρά τον άφθονο διαθέσιμο χώρο. Αυτό το ζήτημα διορθώθηκε στο MIUI Global Beta 9.3.21 για το Mi 9 και το Redmi Note 7, και αναμένουμε ότι η διόρθωση σφαλμάτων θα φτάσει σύντομα και στο MIUI Global Stable.
Συνολικά, η οθόνη του Redmi Note 7 Pro είναι εξαιρετική. Στο μέλλον, οι βελτιώσεις που μπορεί να κάνει η Xiaomi στις IPS LCD των τηλεφώνων της είναι η συμπερίληψη της λειτουργίας High Brightness Mode και της καλύτερης αντίθεσης. Το επόμενο σημαντικό επίτευγμα εδώ θα ήταν η μετάβαση στην OLED.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro Performance

Απόδοση συστήματος

Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro τροφοδοτείται από το Qualcomm Snapdragon 675 SoC. Το συγκεκριμένο SoC ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο και είναι το νεότερο SoC της σειράς Snapdragon 600. Περιέχει δύο πυρήνες απόδοσης Kryo 460 (με βάση το ARM Cortex-A76 ) χρονισμένοι στα 2,0 GHz που λειτουργούν ως οι «μεγάλοι» πυρήνες. Έξι πυρήνες απόδοσης Kryo 460 (με βάση το ARM Cortex-A55) χρονισμένοι στα 1,7 GHz λειτουργούν ως οι «μικροί» πυρήνες. Το SoC διαθέτει την GPU Adreno 612. Όσον αφορά άλλες πτυχές, έχει τον Hexagon 685 DSP της Qualcomm και τον ISP Spectra 250L.
Ο Snapdragon 675 (SM6150) κατασκευάζεται με διαδικασία LPP 11 nm, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ένα μειονέκτημα πυκνότητας σε σύγκριση με τον Snapdragon 670 και τον Snapdragon 710 , που κατασκευάζονται και τα δύο με διαδικασία LPP 10 nm. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας AI του Snapdragon 675 του επιτρέπει να έχει 1,8 φορές την απόδοση AI από τον Snapdragon 660.
Όσον αφορά την απόδοση της CPU, ο Snapdragon 675 είναι το καλύτερο SoC μεσαίας κατηγορίας που μπορούν να βρουν οι χρήστες. Δεν απαιτούνται προσόντα για αυτήν τη δήλωση. Ο Snapdragon 675 χρησιμοποιεί μια ημι-προσαρμοσμένη έκδοση του νεότερου πυρήνα Cortex-A76 της ARM, έναν πυρήνα κατηγορίας φορητών υπολογιστών που λέγεται από την ARM ότι έχει 34% βελτίωση απόδοσης σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον Cortex-A75, στο Geekbench. Το Cortex-A75 χρησιμοποιείται στον Snapdragon 670 και τον Snapdragon 710. Κανένα SoC δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε smartphone με τιμές κάτω των 250$/15.000 ₹.
Στην πραγματικότητα, το πιο δημοφιλές SoC σε αυτό το τμήμα τιμών παραμένει το Qualcomm Snapdragon 660, το οποίο χρησιμοποιεί παλιούς πυρήνες Cortex-A73 δύο γενεών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το A75 ειπώθηκε ότι είχε βελτίωση απόδοσης 35% σε σχέση με το A73 στο Geekbench, γίνεται σαφές ότι ο Snapdragon 675 βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα δικό του επίπεδο όσον αφορά την απόδοση της CPU σε SoC μεσαίας κατηγορίας. Κανένα ανταγωνιστικό SoC από την Qualcomm ή από τους αντιπάλους της δεν μπορεί καν να πλησιάσει.
Η απόδοση της GPU είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακή. Ο Snapdragon 675 διαθέτει την GPU Adreno 612. Το Adreno 612 είναι λιγότερο ικανό από το Adreno 615 και το Adreno 616, τα οποία εμφανίζονται στον Snapdragon 670 και τον Snapdragon 710 αντίστοιχα. Περιέργως, η Qualcomm έχει υποβαθμίσει τη GPU στον Snapdragon 675 σε σύγκριση με τον Snapdragon 670. Όπως θα δούμε στα σημεία αναφοράς απόδοσης της GPU, το Adreno 612 φαίνεται να μην είναι τίποτα άλλο από το Adreno 512 με νέο όνομα. Αυτό σημαίνει ότι ο Snapdragon 660 και ο Snapdragon 675 διαθέτουν περίπου ισοδύναμες GPU από άποψη απόδοσης. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι αγοραστές που αγοράζουν το ινδικό Redmi Note 7 θα έχουν περίπου την ίδια απόδοση GPU με το πιο ακριβό Redmi Note 7 Pro.
Για να δοκιμάσουμε διαφορετικές πτυχές του SoC, στραφούμε στο σύνολο σημείων αναφοράς συστήματος, CPU και αποθήκευσης.
Όσον αφορά την απόδοση του συστήματος, ξεκινάμε με το βιομηχανικό πρότυπο PCMark. Το PCMark ελέγχει ολιστικά την απόδοση σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, όπως η περιήγηση στον ιστό, η επεξεργασία φωτογραφιών, η γραφή και άλλα, χρησιμοποιώντας μια σειρά από API Android. Για παράδειγμα, η δοκιμή Writing 2.0 χρησιμοποιεί την προβολή AndroidEditText και τα API PdfDocument. Μετρά το χρόνο ανοίγματος, επεξεργασίας και αποθήκευσης ενός PDF.

Σύγκριση βαθμολογίας PCMark Work 2.0 - Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Η συνολική βαθμολογία για το Xiaomi Redmi Note 7 Pro στο PCMark Work 2.0 είναι εκπληκτικά εξαιρετική. Καταφέρνει να ξεπεράσει εύκολα το Xiaomi Mi A2. Η βαθμολογία του Xiaomi POCO F1 είναι ελαφρώς υψηλότερη, ενώ το OnePlus 6T είναι αρκετά μπροστά. Το Huawei Mate 20 Pro και το Google Pixel 3 XL οδηγούν τα γραφήματα εδώ. Είναι ενδιαφέρον ότι η συνολική βαθμολογία του Redmi Note 7 Pro είναι περίπου η ίδια με την παραλλαγή Exynos 9820 του Samsung Galaxy S10+ (!). Αυτό μιλάει πολύ για την αξία της χρήσης του γρήγορου Cortex-A76 σε ένα SoC μεσαίας κατηγορίας.
Το Redmi Note 7 Pro καταφέρνει να ξεπεράσει το POCO F1 στη δοκιμή Web Browsing 2.0 ενώ υστερεί σε τηλέφωνα όπως το Huawei Mate 20 Pro και το OnePlus 6T. Στη δοκιμή Επεξεργασίας βίντεο, το Redmi Note 7 Pro ξεπερνά αναμενόμενα το Xiaomi Mi A2 και τοποθετείται κάτω από τα τηλέφωνα ναυαρχίδας. Στη δοκιμή Writing 2.0 -τη δοκιμή που αποκαλύπτει τις κορυφαίες δυνατότητες απόδοσης μιας συσκευής - το Redmi Note 7 Pro βρίσκεται ελαφρώς πίσω από το POCO F1, αλλά το χάσμα μεταξύ αυτού και του Huawei Mate 20 Pro είναι αρκετά σημαντικό, όπως αναμενόταν. Το Redmi Note 7 Pro συνεχίζει τις αξιοπρεπείς επιδόσεις του στη δοκιμή Επεξεργασίας Φωτογραφιών 2.0, υστερώντας πολύ πίσω από τις ναυαρχίδες. Στη βαθμολογία Data Manipulation, είναι σχεδόν αλληλένδετο με το POCO F1, ενώ ακολουθεί το Huawei Mate 20 Pro και το OnePlus 6T.
Συνολικά, ο Snapdragon 675 αποδεικνύει την αξία του στο PCMark. Ξεπερνά σχεδόν όλες τις ναυαρχίδες του Qualcomm Snapdragon 835 στη συνολική βαθμολογία και ξεπερνά εύκολα την παραλλαγή Exynos 9810 του Samsung Galaxy S9/Samsung Galaxy Note 9. Το Cortex-A76 είναι πρωταγωνιστής σε αυτά τα ολιστικά σημεία αναφοράς.
Περνάμε στο Ταχύμετρο για να ελέγξουμε την απόδοση της περιήγησης στο web:

Σύγκριση βαθμολογίας ταχύμετρου - Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Το ταχύμετρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της CPU ενός πυρήνα και ο Snapdragon 675 δεν απογοητεύει εδώ. Η βαθμολογία του Redmi Note 7 Pro είναι στην πραγματικότητα υψηλότερη από το POCO F1, ενώ το OnePlus 6T είναι μπροστά από το Redmi Note 7 Pro. Το Huawei Mate 20 Pro βρίσκεται σε άλλο πρωτάθλημα εδώ, όπως ήταν αναμενόμενο.
Το Geekbench αποκαλύπτει την απόδοση της CPU του Snapdragon 675. Η βαθμολογία ενός πυρήνα είναι εφάμιλλη με τις περισσότερες ναυαρχίδες του Snapdragon 845, ενώ υπολείπεται σημαντικά του Qualcomm Snapdragon 855 . Η βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων είναι εφάμιλλη με τον Qualcomm Snapdragon 835, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό από τον Snapdragon 845. Το μεγάλο έλλειμμα στη βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων είναι επειδή ο Snapdragon 675 διαθέτει μόνο δύο μεγάλους πυρήνες Cortex-A76 και έξι μικροί πυρήνες Cortex-A55 ενώ τα SoC όπως το Snapdragon 845 διαθέτουν διαμόρφωση 4+4 πυρήνων. Ο Qualcomm Snapdragon 855, από την άλλη πλευρά, έχει διαμόρφωση πυρήνα 1+3+4 με έναν νέο Prime Core .
Η παραλλαγή του Redmi Note 7 Pro που έχω περιέχει 4 GB eMMC 5.0 NAND. Τα αποτελέσματα του AndroBench εμφανίζονται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Δυστυχώς, αυτός είναι ένας τομέας όπου το Redmi Note 7 Pro δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί με τηλέφωνα ναυαρχίδων υψηλότερης τιμής όπως το POCO F1. Υπάρχει τεράστιο χάσμα στην ταχύτητα μεταξύ του eMMC 5.0 και του UFS 2.1 και η Xiaomi δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη χώρο αποθήκευσης UFS 2.1 σε κανένα από τα τηλέφωνά της μεσαίας κατηγορίας. Αυτό το κενό απεικονίζεται σε διαδοχικές αναγνώσεις, τυχαίες αναγνώσεις και τυχαίες ταχύτητες εγγραφής. Στο μέλλον, η εταιρεία συνιστάται να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο συσκευών της μεσαίας κατηγορίας στο UFS 2.1 NAND, καθώς οι εύκολες βελτιώσεις απόδοσης απλώς αφήνονται στο τραπέζι εδώ.

Απόδοση UI, διαχείριση RAM και ταχύτητα ξεκλειδώματος

Σημείωση: Όλες οι παρατηρήσεις σε αυτήν την ενότητα αφορούν το MIUI Global Stable 10.2.7.0, την πιο πρόσφατη έκδοση MIUI Global Stable που είναι διαθέσιμη για το Redmi Note 7 Pro από τη σύνταξη.
Η απόδοση διεπαφής χρήστη του Xiaomi Redmi Note 7 Pro είναι, ελλείψει καλύτερης λέξης, ασυνεπής.
Αφού δημοσίευσε εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόδοση του συστήματος και της CPU, το Redmi Note 7 Pro αναμενόταν να παρουσιάσει εξαιρετική εμφάνιση και όσον αφορά την απόδοση του UI. Δυστυχώς, η εμπειρία χρήστη αυτή τη στιγμή είναι ανάμεικτη. Ως επί το πλείστον, το Redmi Note 7 Pro είναι ένα γρήγορο, ομαλό τηλέφωνο. Οι χρόνοι κυκλοφορίας εφαρμογών είναι αισθητά πίσω από τα ναυαρχικά τηλέφωνα που τροφοδοτούνται με UFS 2.1, όπως το POCO F1 και το OnePlus 6T , αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το σημείο συμφόρησης της ταχύτητας αποθήκευσης και όχι με την απόδοση της CPU ή του συστήματος. Σε σχέση με τον Snapdragon 660 στο Xiaomi Mi A2, ο Snapdragon 675 ανοίγει τις περισσότερες εφαρμογές πιο γρήγορα, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αναμένεται. Ορισμένες βελτιστοποιήσεις ενδέχεται να παραμένουν στο τραπέζι εδώ.
Ανησυχητικά, το Redmi Note 7 Pro δεν αφήνει απίστευτη εντύπωση όσον αφορά την ομαλότητα. Συνάντησα ενοχλητικά τραύλισμα διεπαφής χρήστη με τη μορφή jank στα κινούμενα σχέδια όταν χρησιμοποιούσα τις χειρονομίες πλοήγησης σε πλήρη οθόνη, ιδιαίτερα όταν επιστρέφω στην αρχική οθόνη από μια εφαρμογή. Τα τραύλισμα σε κινούμενα σχέδια παρατηρήθηκαν επίσης κατά διαστήματα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Απογοητευτικά, φάνηκαν και στην οθόνη κλειδώματος όταν είχα ενεργοποιημένο το Face Unlock μαζί με το ξεκλείδωμα με μοτίβο και δακτυλικό αποτύπωμα. Τα περισσότερα από αυτά τα τραύλισμα δεν μπορούν να ληφθούν σε σταθερή βάση, γεγονός που με κάνει να σκέφτομαι ότι, για άλλη μια φορά, συμβαίνουν λόγω μιας έκδοσης λογισμικού με σφάλματα και όχι λόγω αδυναμιών στο υποκείμενο υλικό.
Η καθυστέρηση αφής και κύλισης στο Redmi Note 7 Pro είναι μια χαρά. Η απόδοση κύλισης όσον αφορά τις πτώσεις καρέ είναι καλή. Το Google Play Store και οι Χάρτες Google είναι επίσης σχετικά ομαλά για συσκευές χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά, το Google Chrome δεν φαίνεται τόσο γρήγορο και ανταποκρινόμενο όσο θα έπρεπε. Το πρόγραμμα περιήγησης ρίχνει καρέ κατά την είσοδο ή την έξοδο από την εναλλαγή καρτελών και αυτό το ζήτημα πιθανότατα σχετίζεται με τη διαχείριση της μνήμης RAM.
Η διαχείριση RAM στο Redmi Note 7 Pro είναι κακή . Απογοητεύτηκα από την αδυναμία του τηλεφώνου να κρατήσει περισσότερες από μερικές εφαρμογές στη μνήμη και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εμπειρία χρήστη του Google Chrome, καθώς πολλές καρτέλες δεν μπορούν να κρατηθούν στη μνήμη. Η βασική αιτία του προβλήματος φαίνεται να είναι η εφαρμογή MIUI Camera που λειτουργεί ως ενέργεια "σκοτώστε όλες τις εφαρμογές". Το άνοιγμα της εφαρμογής MIUI Camera διαγράφει όλες τις άλλες εφαρμογές από τη μνήμη στις περισσότερες περιπτώσεις. Η εφαρμογή κάμερας χρησιμοποιεί 500-600 MB μνήμης RAM ακόμα και όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία 12 MP, ενώ η χρήση της λειτουργίας 48 MP ωθεί τη χρήση της RAM της εφαρμογής στα 700-800 MB, που είναι πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.
Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα με τα 4 GB RAM καθαυτά, αν και η παραλλαγή RAM 6 GB του τηλεφώνου μπορεί να κρατά περισσότερες εφαρμογές στη μνήμη. Αντίθετα, αυτό έχει να κάνει με ένα τρέχον πρόβλημα με την κάμερα MIUI σε συνδυασμό με την επιθετική διαχείριση της μνήμης RAM του MIUI , η οποία συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα σε πολλές εκδόσεις MIUI και Android. Η παραλλαγή RAM 4 GB του Xiaomi Mi A2 και η παραλλαγή 4 GB RAM του Asus ZenFone Max Pro M1 δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς τα 4 GB RAM είναι ακόμα αρκετά για μια χρηστική εμπειρία πολλαπλών εργασιών στο Android. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι ακόμη και το Xiaomi Redmi Note 4 του 2017 έχει καλύτερη διαχείριση RAM σε παλαιότερη έκδοση MIUI 9 και Android Nougat από το Redmi Note 7 Pro στο MIUI 10 με Android Pie.
Για να το θέσω απλά, το θέμα διαχείρισης της μνήμης RAM είναι αρκετό για να χαλάσει τη γνώμη μου σχετικά με την απόδοση του Redmi Note 7 Pro. Το Multitasking είναι ένα θεμελιώδες μέρος ενός smartphone και παρά το ότι διαθέτει σχετικά ισχυρό υλικό και 4 GB μνήμης RAM, το Redmi Note 7 Pro δεν μπορεί να χωρέσει περισσότερες από τέσσερις ή πέντε εφαρμογές στη μνήμη. Ως εκ τούτου, αυτό το ζήτημα λογισμικού πρέπει να διορθωθεί από τη Xiaomi σε μια νεότερη έκδοση MIUI το συντομότερο δυνατό για να βελτιωθεί η εμπειρία χρήστη.
Σε μια πιο φωτεινή σημείωση, το Redmi Note 7 Pro περνά τη δοκιμή ταχύτητας ξεκλειδώματος με άριστα χρώματα. Η Xiaomi συνεχίζει να χρησιμοποιεί μερικούς από τους ταχύτερους φυσικούς αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων εκεί έξω και το Redmi Note 7 Pro είναι ένα πολύ καλύτερο τηλέφωνο για να έχει χωρητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αντί για μισοψημένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι απίστευτα γρήγορος και ακριβής σε σημείο που το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου είναι μια αβίαστη εμπειρία. Είναι ελαφρώς πιο αργός από τους αισθητήρες του Huawei P20 Pro και του Xiaomi POCO F1.
Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τόσο καλός που το ξεκλείδωμα προσώπου δεν είναι σχεδόν απαραίτητο, αλλά το Redmi Note 7 Pro διαθέτει το 2D Face Unlock της Xiaomi που βασίζεται σε λογισμικό. Δεν υπάρχει κάμερα υπερύθρων εδώ σε αντίθεση με την POCO F1 και το ξεκλείδωμα προσώπου της Xiaomi δεν είναι τόσο γρήγορο όσο η εφαρμογή της Huawei. Το 2D ξεκλείδωμα προσώπου δεν είναι επίσης ασφαλές, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως εφεδρική επιλογή που συμπληρώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση χρήσης, λειτουργεί καλά.

Απόδοση GPU

Το Adreno 612 στο Snapdragon 675 δημοσιεύει μέσα αποτελέσματα και στα δύο σημεία αναφοράς απόδοσης GPU: 3DMark και GFXBench. Στο 3DMark Sling Shot Extreme Open GL ES 3.1, το Redmi Note 7 Pro έχει καλύτερη απόδοση από το Xiaomi Mi A2 στη συνολική βαθμολογία και στα γραφικά, ενώ έχει υψηλότερη βαθμολογία φυσικής. Στην έκδοση Vulkan του σημείου αναφοράς, το Redmi Note 7 Pro ξεπερνά τις επιδόσεις του Mi A2 και στις τρεις βαθμολογίες.

Σύγκριση βαθμολογίας 3DMark - Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Σε σχέση με άλλα SoC, ο Snapdragon 675 συνεχίζει να υπογραμμίζει το αυξανόμενο χάσμα στην απόδοση μεταξύ της ναυαρχίδας της Qualcomm και των GPU μεσαίας κατηγορίας. Ο Snapdragon 670, ο Snapdragon 710, ο Snapdragon 820/Snapdragon 821, ο Snapdragon 835 και ο Snapdragon 845 έχουν όλα υψηλότερα αποτελέσματα στο 3DMark. Το HiSilicon Kirin 970 στο Honor Play διαθέτει επίσης μια πιο ικανή GPU.
Βλέπουμε πολλά από την ίδια ιστορία στο GFXBench. Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro καταλήγει σε ισοπαλία με το Xiaomi Mi A2 δημοσιεύοντας σχεδόν τις ίδιες βαθμολογίες σε όλες τις δοκιμές. Το Redmi Note 7 Pro δημοσιεύει 46 fps σε 1080p T-Rex εκτός οθόνης, 23 fps σε 1080p Μανχάταν εκτός οθόνης, 17 fps σε 1080p Manhattan 3.1 εκτός οθόνης, 9,1 fps σε 1440p Manhattan 3,1 εκτός οθόνης, 8,808 fps σε οθόνη εκτός οθόνης, 8,180 fps σε 1080p σελ Aztec Ruins Normal Tier Offscreen και 3,3 fps σε 1440p Aztec Ruins High Tier Offscreen. Οι βαθμολογίες είναι απογοητευτικές, καθώς κατά μέσο όρο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Snapdragon 660, ο οποίος ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2017.
Έτσι, το Redmi Note 7 Pro καταλήγει πολύ πίσω από τα τηλέφωνα με Snapdragon 845. Το POCO F1, επομένως, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για βαριά 3D παιχνίδια.
Οι επιδόσεις gaming του Redmi Note 7 Pro αναμένεται να είναι καλές. Οι πιο απαιτητικές νέες εκδόσεις παιχνιδιών θα εκτελούνται σε χαμηλές ρυθμίσεις ή δεν θα εκτελούνται, ενώ δημοφιλείς τίτλοι free-to-play όπως το Asphalt 9 θα λειτουργούν σε μεσαία ή υψηλά γραφικά. Δυστυχώς για το Redmi Note 7 Pro, αυτός είναι ένας τομέας όπου οι αγοραστές μπορούν να ξοδέψουν 5.000 ₹ περισσότερα και να επωφεληθούν από το POCO F1 από 3 φορές (200%) ταχύτερη απόδοση GPU. Στη δική του κατηγορία τιμής, το Redmi Note 7 Pro είναι ισάξιο για την πορεία όσον αφορά την απόδοση της GPU, αλλά η απόδοση της GPU δεν είναι κάτι για να καυχηθεί.

Απόδοση κάμερας Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Προδιαγραφές κάμερας

Το κινέζικο/Παγκόσμια Xiaomi Redmi Note 7 έχει κύρια κάμερα 48MP, αλλά δεν χρησιμοποιεί το IMX586. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ISOCELL GM1 της Samsung , ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης στο Vivo V15 Pro . Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το IMX586 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες εγγενώς σε ανάλυση 48MP, ενώ το Samsung GM1 χρησιμοποιεί αναβάθμιση και παρεμβολή (με αποτέλεσμα την έλλειψη Zero Shutter Lag) για να επιτύχει ανάλυση φωτογραφίας 48MP.
Το Redmi Note 7 Pro, επομένως, είναι έτοιμο όταν πρόκειται για το υλικό της κάμερας. Είναι το φθηνότερο τηλέφωνο για χρήση του IMX586, αλλά όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η επιλογή αισθητήρα κάμερας δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα της εικόνας. Σε αυτήν την εποχή της υπολογιστικής φωτογραφίας, η επεξεργασία εικόνας είναι εξίσου σημαντική και η Xiaomi προχωρά σταθερά σε αυτόν τον τομέα.

Εφαρμογή κάμερας και εμπειρία χρήστη

Εφαρμογή κάμερας

Η εφαρμογή MIUI Camera του Xiaomi Redmi Note 7 Pro προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες κάμερας: Φωτογραφία, Βίντεο, Πορτρέτο, Νύχτα, Σύντομο βίντεο, Τετράγωνο, Πανόραμα και Pro . Πάνω από την εφαρμογή κάμερας, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν φλας, HDR (αυτόματη/ενεργοποίηση/απενεργοποίηση), AI και φίλτρα. Το κουμπί μενού περιέχει επιλογές για Ρυθμίσεις, Χρονόμετρο, Tilt-shift, Straighten, Group Selfie, Google Lens και 48MP. Επομένως, το Google Lens μπορεί να προσπελαστεί απευθείας από την εφαρμογή κάμερας.
Κατά την κυκλοφορία, η Xiaomi δήλωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες 48MP χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Pro. Ωστόσο, η εταιρεία κυκλοφόρησε στη συνέχεια μια ενημέρωση για να επιτρέψει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες 48MP σε λειτουργία Φωτογραφίας (αυτόματη). Στη λειτουργία 48MP, το HDR και το AI είναι και τα δύο απενεργοποιημένα. Από προεπιλογή, η κάμερα τραβάει φωτογραφίες σε ανάλυση 12,0MP (4000x3000). Η λειτουργία 48MP (8000x6000) μπορεί να οριστεί ως η προεπιλεγμένη λειτουργία, ενεργοποιώντας την επιλογή αποθήκευσης της προηγούμενης λειτουργίας στις ρυθμίσεις της κάμερας.
Η νυχτερινή λειτουργία του Redmi Note 7 Pro είναι η ίδια με τις νυχτερινές λειτουργίες των POCO F1, Xiaomi Mi Mix 3 , Xiaomi Mi 8 και Xiaomi Mi Mix 2S. Χρειάζονται μερικές εκθέσεις και στη συνέχεια τις στοιβάζουν μαζί, εφαρμόζοντας αντιστάθμιση έκθεσης και έντονη χρήση μείωσης θορύβου. Η λειτουργία Pro είναι η συνηθισμένη λειτουργία πλήρους δυνατότητας που περιμένουν οι χρήστες και είναι ωραίο να τη βλέπουμε στο Redmi Note 7 Pro, καθώς τα προηγούμενα τηλέφωνα της σειράς Redmi δεν είχαν τέτοιες λειτουργίες κάμερας. Η λειτουργία Πορτραίτο έχει γίνει βασικός άξονας ακόμη και σε συσκευές προϋπολογισμού και λειτουργεί αρκετά καλά στο φως της ημέρας. Ωστόσο, απαιτεί πολύ φως για να λειτουργήσει καλά. Εάν είναι πολύ σκοτεινό, η κάμερα δεν θα μπορεί να εφαρμόσει εφέ βάθους.
Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής κάμερας, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν τους ήχους της κάμερας, να προσθέσουν χρονική σήμανση στις φωτογραφίες, να απενεργοποιήσουν το υδατογράφημα της φωτογραφίας, να εμφανίσουν γραμμές πλέγματος, να σαρώσουν κωδικούς QR, να προσθέσουν μια επιλογή λήψης φωτογραφίας πατώντας οπουδήποτε στην προεπισκόπηση της κάμερας μετά την εστίαση. επιλέξτε αν θέλετε να αντικατοπτρίσετε τις φωτογραφίες της μπροστινής κάμερας και επιλέξτε αναλογία διαστάσεων πλαισίου και ποιότητα εικόνας. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις βίντεο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν τη σταθεροποίηση βίντεο (η οποία είναι ενεργή μόνο στη λειτουργία 1080p@30fps), την ανάλυση βίντεο, τον κωδικοποιητή βίντεο (H264 ή H265), την ανάλυση βίντεο HFR (αργή κίνηση) (720p@120fps ή 1080p @120fps) και το χρονικό διάστημα.
Οι πρόσθετες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια επιλογή για την ενεργοποίηση του κλείστρου δακτυλικών αποτυπωμάτων για φωτογραφίες, τον καθορισμό ενεργειών για το πάτημα του κουμπιού έντασης ήχου και την επιλογή ρυθμίσεων για αυτόματη έκθεση, αντίθεση, κορεσμό και ευκρίνεια.

Εμπειρία χρήστη κάμερας

Ως επί το πλείστον, η εμπειρία χρήστη της κάμερας του Redmi Note 7 Pro είναι γρήγορη και ομαλή, αλλά υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις. Υπάρχει μηδενική καθυστέρηση κλείστρου κατά τη λήψη φωτογραφιών 12MP με pixel binned στο φως της ημέρας και η αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης (PDAF) λειτουργεί καλά. Ωστόσο, οι λήψεις πλήρους ανάλυσης 48 MP στη λειτουργία Φωτογραφίας έχουν σημαντική καθυστέρηση επεξεργασίας της τάξης των πολλών δευτερολέπτων. Οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες 48MP γρήγορα καθώς η επεξεργασία γίνεται στο παρασκήνιο, αλλά ο Qualcomm Snapdragon 675 απλά δεν υποστηρίζει ZSL με κάμερα 48MP . Αυτό σημαίνει ότι η στοίβαξη εικόνων με τρόπο παρόμοιο με τη λειτουργία HDR+ της Κάμερας Google είναι αδύνατη με τις φωτογραφίες 48MP του Redmi Note 7 Pro.
Είναι ενδιαφέρον ότι η καθυστέρηση επεξεργασίας κατά τη λήψη φωτογραφιών 48MP είναι σημαντικά μικρότερη από την καθυστέρηση επεξεργασίας φωτογραφιών 48MP στη λειτουργία Φωτογραφίας. Η ιστορία γίνεται πιο περίπλοκη καθώς και οι δύο λειτουργίες 48MP δεν είναι ίδιες. Η λειτουργία Photo 48MP τραβάει φωτογραφίες με σημαντικά λιγότερο θόρυβο, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση θορύβου της επιλογής 48MP της λειτουργίας Pro είναι πολύ πιο αδύναμη.
Το Redmi Note 7 Pro διαθέτει αναγνώριση σκηνής AI ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις δημοφιλείς τάσεις της κάμερας του 2018 και του 2019. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο σε λειτουργία 12MP και οι διαφορές που κάνει στην ποιότητα της εικόνας είναι οριακές, σε αντίθεση με το Master AI της Huawei. Καθώς υπάρχουν μόνο οριακές διαφορές στην έξοδο, δεν είναι κακό να το αφήσετε ενεργοποιημένο.

Αξιολόγηση ποιότητας εικόνας - Φως ημέρας

Μεθοδολογία:  Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο χέρι είτε σε λειτουργία Φωτογραφίας είτε σε Νυχτερινή λειτουργία. Οι φωτογραφίες 12 MP και τα δείγματα 48 MP εμφανίζονται ξεχωριστά σε διαφορετικές γκαλερί. Η λειτουργία AI και το HDR Auto ενεργοποιήθηκαν σε φωτογραφίες 12MP. Όλα τα δείγματα χαμηλού φωτισμού έχουν ανάλυση 12 MP.
Στο φως της ημέρας, όταν τραβάτε φωτογραφίες στην προεπιλεγμένη ανάλυση 12 MP που χρησιμοποιεί pixel binning, η κάμερα του Redmi Note 7 Pro είναι εντυπωσιακή. Μπορεί εύκολα να συγκριθεί με ναυαρχίδες σε ίσους όρους ανταγωνισμού, και αυτό από μόνο του δεν είναι μικρό επίτευγμα. Σε γενικές γραμμές, η κάμερα χειρίζεται καλά την έκθεση και το δυναμικό εύρος, με το HDR auto να βοηθάει πολύ. Ορισμένα δείγματα υποφέρουν από υποέκθεση σε σκηνές υψηλής αντίθεσης, αλλά αυτό το ζήτημα είναι μικρό σε κλίμακα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το δυναμικό εύρος δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα κορυφαία τηλέφωνα, όπως το Huawei Mate 20 Pro και το Google Pixel 3 XL . Ωστόσο, σχεδόν ταιριάζει με το OnePlus 6T και είναι στο ίδιο επίπεδο με το POCO F1.

Δείγματα ημέρας 12MP Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Τα χρώματα είναι επίσης ακριβή και ο υπερβολικός κορεσμός δεν αποτελεί πρόβλημα. Όσον αφορά τη λεπτομέρεια, τα δείγματα του Redmi Note 7 Pro είναι ευχάριστα καλά καθώς αποφεύγουν να πέσουν σε προφανείς παγίδες. Διατηρούνται πολλές λεπτομέρειες λεπτής υφής, σε σημείο που η κάμερα είναι η καλύτερη κάμερα στην κατηγορία της στην τιμή της. Η κάμερα αποδίδει θαυμάσια όταν πρόκειται για την επίλυση φυσικών λεπτομερειών όπως δέντρα, φυτά, γρασίδι κ.λπ., σε ανάλυση 100%. Το αρχικό επίπεδο ISO εξακολουθεί να είναι το ISO 100, το οποίο είναι ένας τομέας στον οποίο η Xiaomi πρέπει να βελτιωθεί για να ωθήσει το επίπεδο ISO στο ISO 50 ή περισσότερο. Παρόλα αυτά, η μείωση του θορύβου αντιμετωπίζεται καλά, με τον θόρυβο φωτεινότητας να εντοπίζεται με φειδώ σε φωτογραφίες 12MP με pixel binned. Οι φωτογραφίες επίσης δεν δείχνουν εμφανή σημάδια τεχνητής ευκρίνειας, τεχνουργήματα επεξεργασίας εικόνας ή απαλότητα γωνίας, τα οποία είναι τρία μεγάλα θετικά σημεία.

Δείγματα μακροεντολών 12MP Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Επομένως, όταν λαμβάνετε υπόψη φωτογραφίες 12 MP, η κάμερα του Redmi Note 7 Pro είναι πιο εντυπωσιακή όσον αφορά την έκθεση και το δυναμικό εύρος από το Xiaomi Mi A2 (ο προηγούμενος πρωταθλητής ποιότητας εικόνας σε αυτό το σημείο τιμής) και καταφέρνει να δένει με το POCO F1 ενώ ακολουθεί ελαφρώς το OnePlus 6T. Όσον αφορά τη λεπτομέρεια, τα δείγματά του έχουν λιγότερη λεπτομέρεια από τις κορυφαίες κάμερες όπως το Google Pixel 3, το Huawei Mate 20 Pro και το Samsung Galaxy S10, ενώ είναι καλύτερα από σχεδόν όλους τους ανταγωνιστές χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας.
Για να καλύψει το έλλειμμα λεπτομέρειας στα ναυαρχίδα τηλέφωνα, το Redmi Note 7 Pro έχει ένα κόλπο στο μανίκι του: την επιλογή ανάλυσης 48MP στη λειτουργία Φωτογραφίας.
Η λειτουργία 48MP έρχεται με πολλές προσδοκίες και ευτυχώς, ως επί το πλείστον ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, τουλάχιστον στο φως της ημέρας. Αν και δεν είναι η προεπιλεγμένη επιλογή ανάλυσης, η λήψη φωτογραφιών 48MP είναι σχετικά ανώδυνη, εφόσον η εφαρμογή της κάμερας λειτουργεί καλά. Μια φωτογραφία 48MP έχει μέγεθος περίπου 15-24MB ενώ μια φωτογραφία 12MP με φως ημέρας είναι περίπου 6-8MB. Η κάμερα συλλαμβάνει σίγουρα πολλές πληροφορίες, αλλά έχει πραγματικά καλή απόδοση;

Δείγματα εικόνων 48MP Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Η απάντηση: Ναι, ισχύει. Οι φωτογραφίες 48MP υποφέρουν από προβλήματα υποέκθεσης και σχετικά αδύναμου δυναμικού εύρους σε σύγκριση με κορυφαίες κάμερες (οι φωτογραφίες με 12MP pixel binned έχουν επίσης ελαφρώς καλύτερη έκθεση). Ωστόσο, τα κορυφαία smartphones κοστίζουν επίσης 4-5 φορές την τιμή του Redmi Note 7 Pro. Εκτός από τηλέφωνα όπως το Huawei Mate 20 Pro και το Google Pixel 3, η λειτουργία 48MP του Redmi Note 7 Pro μπορεί εύλογα να συγκριθεί με ναυαρχίδες. Όσον αφορά τη διατήρηση της λεπτομέρειας, η απόδοσή του είναι εκπληκτική για την τιμή. Εκτός από την τιμή, οι φωτογραφίες των 48MP έχουν περισσότερες λεπτομέρειες από τις περισσότερες ναυαρχίδες όπως το POCO F1, το OnePlus 6T, το LG V40 ThinQ και το Vivo NEX S. Οι φωτογραφίες 48MP το φως της ημέρας μπορούν πραγματικά να συγκριθούν με τις φωτογραφίες HDR+ του Google Pixel 3 από την άποψη του λεπτομέρεια.Το Redmi Note 7 Pro, επομένως, γίνεται το νέο σημείο αναφοράς για την ποιότητα εικόνας στο φως της ημέρας σε ένα τηλέφωνο χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας.
Τα μειονεκτήματα για τη λειτουργία 48MP είναι ότι επιλέγει να εφαρμόζει λιγότερο θόρυβο και όξυνση, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα δείγματα μπορούν να φαίνονται απαλά σε ανάλυση 100% (αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει στην επιλογή προεπιλεγμένης ανάλυσης 12 MP). Η καθυστέρηση επεξεργασίας και τα τεράστια μεγέθη αρχείων μπορεί επίσης να γίνουν προβλήματα ανάλογα με το θέμα και τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου. Ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες, η λειτουργία 48MP του Redmi Note 7 Pro είναι νικητής, τουλάχιστον στο φως της ημέρας. Η ποσότητα λεπτομέρειας που παρέχει επιτρέπει την ευελιξία στην περικοπή και η λεπτομέρεια μπορεί να επιλυθεί ακόμη και σε μακρινά αντικείμενα.
Συνολικά, η κάμερα του Redmi Note 7 Pro ξεπερνά τις προσδοκίες στο φως της ημέρας. Τα αρνητικά του είναι λίγα, ενώ η λίστα με τα θετικά αμφισβητεί αυτόν των προσιτών flagships. Η κάμερα μπορεί εύλογα να συγκριθεί με την κάμερα του OnePlus 6T. Αυτή τη φορά, η Xiaomi δεν έκανε λάθος που έκανε τη συγκεκριμένη σύγκριση.
Δυστυχώς, η κατάσταση αλλάζει δραστικά καθώς κατευθυνόμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα εικόνας του Redmi Note 7 Pro υποβαθμίζεται γρήγορα καθώς πέφτουν τα επίπεδα φωτός, παρόμοια με τα POCO F1, OnePlus 6T και Xiaomi Mi A2. Η ευκρίνεια και οι λεπτομέρειες λεπτής υφής υποβαθμίζονται και η ευκρίνεια των δειγμάτων εικόνας μειώνεται σημαντικά. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από άτομα κάτω από τεχνητό φωτισμό υποβάλλονται σε τεχνητή επεξεργασία με επιθετική μείωση θορύβου, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λεπτομέρεια. Η χρήση της λειτουργίας 48MP σε εσωτερικούς χώρους παρουσιάζει μόνο οριακές βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας.
Η έλλειψη OIS σημαίνει επίσης ότι η κάμερα είναι πολύ ευαίσθητη στο κούνημα της κάμερας και στο θάμπωμα κίνησης. Επομένως, η κάμερα του Redmi Note 7 Pro είναι εφάμιλλη με τους περισσότερους ανταγωνιστές του σε εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα εικόνας εσωτερικού χώρου από οποιοδήποτε τηλέφωνο με θύρα Google Camera που λειτουργεί σωστά θα αποδειχθεί πολύ, πολύ καλύτερη (για παράδειγμα, η θύρα Google Camera του POCO F1 μεταμορφώνει την ποιότητα εικόνας εσωτερικού χώρου). Όταν συγκρίνουμε το απόθεμα με το απόθεμα, το Redmi Note 7 Pro καταφέρνει ακόμα να δένει με το POCO F1 και το OnePlus 6T, ειδικά καθώς δεν συμμερίζεται το πρόβλημα του OnePlus 6T ότι έχει πάρα πολλά τεχνουργήματα επεξεργασίας σε φωτογραφίες εσωτερικού χώρου. 

Αξιολόγηση ποιότητας εικόνας - Χαμηλός φωτισμός

Αναθεώρηση Xiaomi Redmi Note 7 Pro Review: Ένα υπέροχο πακέτο υλικού με προϋπολογισμό

Πριν από μερικά χρόνια, η οικονομική σειρά Redmi Note της Xiaomi δεν ήταν γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα κάμερας χαμηλού φωτισμού . Αυτό άρχισε να αλλάζει πέρυσι με τη διπλή κάμερα Xiaomi Redmi Note 5 Pro/Xiaomi Redmi Note 5 AI και η Xiaomi συνέχισε να κάνει βελτιώσεις με το Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Με το Redmi Note 7 Pro, η εταιρεία κάνει άλλη μια σειρά από σημαντικές προόδους με μια προεπιλεγμένη λειτουργία 12MP με pixel binned, φωτεινό διάφραγμα f/1.8 και μια νυχτερινή λειτουργία που στοχεύει στη λήψη φωτεινότερων, λιγότερο θορυβωδών φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό.
Το Redmi Note 7 Pro πρέπει να αντιμετωπίσει ένα βασικό γεγονός: Οι περισσότερες χαμηλές κάμερες smartphone και χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας smartphone δεν τείνουν να τα πάνε καλά σε χαμηλό φωτισμό. Έχοντας αυτό κατά νου, το Redmi Note 7 Pro γίνεται ακραίο, καθώς έχει εκπληκτικά καλή ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό.

Δείγματα εικόνων χαμηλού φωτισμού Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Τα δείγματα φωτογραφιών 12MP χαμηλού φωτισμού του Redmi Note 7 Pro που λαμβάνονται σε λειτουργία Photo δείχνουν ακριβή χρώματα, αξιοπρεπή έκθεση και περισσότερες λεπτομέρειες από τον ανταγωνισμό. Το binning pixel 4-in-1 αποδεικνύει την αξία του εδώ, καθώς τα δείγματα χαμηλού φωτισμού του Redmi Note 7 Pro είναι ελαφρώς ανώτερα από τα δείγματα του OnePlus 6T, ενώ είναι επίσης καλύτερα από το POCO F1 και το Xiaomi Mi A2. Ο θόρυβος φωτεινότητας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά ευτυχώς, ο χρωματικός θόρυβος δεν βρίσκεται σε όλα εκτός από τα πιο ακραία δείγματα χαμηλού φωτισμού. Το κούνημα της κάμερας και το θάμπωμα κίνησης παραμένουν περιορισμοί και το OIS θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά για να βοηθήσει εδώ.
Όσον αφορά τη λεπτομέρεια, τα δείγματα χαμηλού φωτισμού του Redmi Note 7 Pro δεν μπορούν να ταιριάξουν με ναυαρχίδες όπως το Huawei Mate 20 Pro, το Google Pixel 3, το Samsung Galaxy S10 και το LG V40 ThinQ. Ωστόσο, είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα ανώτερης μεσαίας κατηγορίας καθώς και με προσιτές ναυαρχίδες. Στο συγκεκριμένο τμήμα τιμών του, κανένα άλλο τηλέφωνο δεν μπορεί καν να πλησιάσει, καθώς το Redmi Note 7 Pro απολαμβάνει σήμερα ένα σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.
Ωστόσο, η Xiaomi αφήνει όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα στη Νυχτερινή λειτουργία. Δυστυχώς, η Night Mode (η οποία περιορίζεται σε ανάλυση 12MP) μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τη λειτουργία Nightscape του OnePlus, η οποία από μόνη της δεν κάνει καλή δουλειά . Αν και τα δείγματα Νυχτερινής λειτουργίας είναι πιο φωτεινά από τα δείγματα της λειτουργίας Φωτογραφίας (αυτόματη), έχουν τεράστια μειονεκτήματα αλλού. Η μείωση θορύβου γίνεται εξαιρετικά επιθετικά στη Νυχτερινή λειτουργία σε σημείο που οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία λεπτομέρεια για να μιλήσουν. Η Xiaomi εφαρμόζει επίσης τεχνητή ευκρίνεια και προσαρμόζει την αντίθεση της φωτογραφίας στο σημείο όπου οι φωτογραφίες χάνουν την αυθεντική τους ακεραιότητα. Σε ανάλυση 100%, οι φωτογραφίες περιέχουν μεγάλο αριθμό αντικειμένων.

Δείγματα χαμηλού φωτισμού Xiaomi Redmi Note 7 Pro Night Mode

Επομένως, η λειτουργία Φωτογραφίας είναι ανώτερη από τη Νυχτερινή λειτουργία σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, εκτός από τον εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό όπου θα ήταν δύσκολο να δει κανείς ακόμη και το αντικείμενο. Ακόμα και τότε, δεν μπορώ παρά να νιώσω απογοητευμένος από τη νυχτερινή λειτουργία της Xiaomi. Η έντονη χρήση του εφέ μείωσης θορύβου/θολώματος θα πρέπει να μειωθεί ως το πρώτο βήμα στα μελλοντικά τηλέφωνα. Όταν η λεπτομέρεια διατηρείται αντί να καταστραφεί, η Xiaomi μπορεί στη συνέχεια να σκεφτεί να καλύψει τη διαφορά με το Night Sight της Google και το Night Mode της Huawei, που παραμένουν οι ηγέτες του κλάδου στις νυχτερινές λειτουργίες υπολογιστικής φωτογραφίας.
Συνολικά, η ποιότητα εικόνας χαμηλού φωτισμού του Redmi Note 7 Pro εξακολουθεί να είναι πλεονέκτημα, αλλά υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης με τη Νυχτερινή λειτουργία. Τα δείγματα της λειτουργίας φωτογραφίας έχουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και στις περισσότερες περιπτώσεις, η κάμερα του Redmi Note 7 Pro καταφέρνει να δέσει ή ακόμα και να κερδίσει την κάμερα του OnePlus 6T σε χαμηλό φωτισμό.

Αξιολόγηση βιντεοσκόπησης

Το Xiaomi Redmi Note 7 Pro μπορεί να εγγράψει βίντεο σε 4K@30fps, 1080p@60fps και 1080p@30fps. Δυστυχώς, το EIS είναι ενεργοποιημένο μόνο στη λειτουργία βίντεο 1080p@30fps. Η Xiaomi παρέχει μια επιλογή εγγραφής βίντεο στον κωδικοποιητή H265 για εξοικονόμηση χώρου, αλλά ο προεπιλεγμένος κωδικοποιητής βίντεο παραμένει H264 για καλύτερη συμβατότητα.
Let's start off with 4K@30fps videos in daylight. The Redmi Note 7 Pro can actually record 4K videos with the MIUI Camera app unlike the Redmi Note 5 Pro and the Redmi Note 6 Pro. The videos have enough resolved detail along with having accurate colors and exposure. Audio is recorded in stereo, and audio recording is pretty good. While dynamic range isn't a strong point, the autofocus is reliable. The real flaw with 4K videos is that they have no stabilization. The camera's lack of OIS combined with disabled EIS in 4K means that videos are highly affected by camera shake. Any video containing movement can be so shaky that it's better to use 1080p@30fps instead. In low light, the videos are affected by the same flaws that affect low light photos. Such videos are still usable for detail, but ultimately, external stabilization is required to make any use of this mode.
Δυστυχώς, τα βίντεο 1080p@60fps έχουν επίσης απενεργοποιήσει το EIS, σε αντίθεση με το Xiaomi Mi A2 . Τα βίντεο 1080p@60fps έχουν σταθερό ρυθμό καρέ 60fps, αλλά παρεμποδίζονται από την υποέκθεση. Αυτή η λειτουργία θα ήταν χρήσιμη για τη λήψη αντικειμένων που κινούνται γρήγορα, αλλά η έλλειψη EIS μαζί με τον ρυθμό καρέ των 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο επιδεινώνει το πρόβλημα του κουνήματος της κάμερας. Η Xiaomi συνιστάται να κοιτάξει προς την παροχή υποστήριξης EIS στη λειτουργία 1080p@60fps σε μια ενημέρωση λογισμικού.
The 1080p@30fps video recording mode is the preferred mode with the Redmi Note 7 Pro. EIS works well during walking, but there is a distracting stutter effect while panning during recording. Exposure is on point. Detail levels are slightly lower than 4K videos, but the enabled EIS makes up for that. PDAF continues to work well here. In low light, noise levels are kept under control, and the detail is quite good. However, there is a drastic decrease in the amount of light being captured. Thanks to EIS, recording videos in low light with the Redmi Note 7 Pro is actually a plausible option.
Συνολικά, η εγγραφή βίντεο δεν είναι η μεγάλη δύναμη της κάμερας του Redmi Note 7 Pro, λόγω του γεγονότος ότι το EIS είναι απενεργοποιημένο σε δύο από τις τρεις επιλογές ανάλυσης βίντεο. Η ίδια η ποιότητα του βίντεο εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή και οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ελάχιστα παράπονα. Η υποστήριξη EIS σε βίντεο 1080p@60fps θα βελτίωνε σημαντικά την αξιολόγηση εδώ.

Ήχος Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Το μονοφωνικό ηχείο του Xiaomi Redmi Note 7 Pro είναι καλό όσον αφορά την ένταση και την ευκρίνεια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα εδώ. Η ένταση του ηχείου είναι εύκολα στο ίδιο επίπεδο με το Xiaomi Mi A2 και γενικά, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν σκοντάφτουν σε αυτόν τον τομέα.
Το Redmi Note 7 Pro διαθέτει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Ακόμη και πριν από τρία χρόνια, θα ήταν περίεργο να το αναφέρω αυτό, αλλά χαίρομαι που η Xiaomi επέλεξε να διατηρήσει την υποδοχή ακουστικών στη σειρά Redmi Note. Σχεδόν όλα τα τηλέφωνα χαμηλότερης μεσαίας κατηγορίας εξακολουθούν να έχουν την υποδοχή ακουστικών, επομένως η απουσία της θα ήταν ένα σημαντικό ελάττωμα για το Redmi Note 7 Pro (όπως ήταν για το Xiaomi Mi A2). Όπως είναι, δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθεί εδώ. Ο Snapdragon 675 διαθέτει τον κωδικοποιητή ήχου Aqstic της Qualcomm, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα ήχου όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά 3,5 mm είναι εξαιρετικά καλή. Δεν υπάρχουν προσαρμογείς 3,5 mm σε USB Type-C για να ανησυχείτε εδώ (!).
Previous Post Next Post