Samsung Galaxy A54 εναντίον Xiaomi Poco F5/Redmi Note 12 Turbo Review

Samsung Galaxy A54 εναντίον Xiaomi Poco F5/Redmi Note 12 Turbo Review 

Samsung Galaxy A54 εναντίον Xiaomi Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Αν και είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό να εξετάζετε τα ναυαρχίδα smartphone και να θαυμάζετε τα τεχνολογικά τους στιγμιότυπα, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλήξουν να αγοράσουν μια πιο προσιτή συσκευή μεσαίας κατηγορίας. Είναι τα μεσαία μοντέλα που αυξάνουν τον όγκο στη σημερινή αγορά και τα πράγματα μπορούν να γίνουν κατανοητά πολύ ανταγωνιστικά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το εύρος τιμών από 300 έως 400 ευρώ, όπου το Samsung Galaxy A54 και το Xiaomi Poco F5 (γνωστό και ως Redmi Note 12 Turbo ) ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Και τα δύο είναι υπέροχα τηλέφωνα σε χαρτί, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Επιπλέον, και οι δύο συσκευές φαίνεται να είναι άμεσα διαθέσιμες στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

Και ενώ το A54 είναι ο ξεκάθαρος νικητής στο τμήμα δημοτικότητας, τουλάχιστον σύμφωνα με τις σελίδες προδιαγραφών μας, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή τη σύγκριση που πρέπει να εξερευνήσετε. Δείτε πώς συγκρίνονται τα πλήρη φύλλα προδιαγραφών τους ή ελέγξτε την αξιολόγηση του συντάκτη μας στο παρακάτω βίντεο ή στο παρακάτω κείμενο.


Τα δύο τηλέφωνα είναι περίπου παρόμοια σε μέγεθος, αν και το Poco F5 έχει σαφώς το πλεονέκτημα μεγέθους έναντι του Galaxy A54. Έχει οθόνη 6,67 ιντσών 20:9, σε σύγκριση με την οθόνη 6,4 ιντσών, 19,5:9 του Galaxy. Παρόλα αυτά, το Poco F5 δεν είναι δραστικά ψηλότερο από το Galaxy A54, με 161,1 mm, σε σύγκριση με 158,2 mm στη Samsung.

Το Galaxy A54 είναι, ωστόσο, ελαφρώς φαρδύτερο και παχύτερο από το Poco F5 - 76,7 mm, σε σύγκριση με πάχος 75 mm και 8,2 mm, έναντι 7,9 mm, αντίστοιχα. Αυτό είναι εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο συσκευές έχουν το ίδιο μέγεθος, πακέτα μπαταριών 5.000 mAh.

Samsung Galaxy A54 εναντίον Xiaomi Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Παρά τη μεγαλύτερη οθόνη του, το Poco F5 είναι αισθητά ελαφρύτερο από το Galaxy A54. Ζυγίζει 181 γραμμάρια, έναντι 202 γραμμάρια της Samsung. Ίσως ένα σημαντικό κομμάτι της διαφοράς προέρχεται από το γεγονός ότι το Galaxy A54 έχει μια πλάτη Gorilla Glass 5, η οποία ζυγίζει περισσότερο από το πλαστικό πίσω πλαίσιο στο Poco F5.

Μιλώντας για υλικά και ποιότητα κατασκευής, το Poco F5 διαθέτει επίσης μπροστινό γυαλί Gorilla Glass 5 και και οι δύο συσκευές έχουν ένα πλαστικό μεσαίο πλαίσιο.

Ωστόσο, το Galaxy A54 έχει αυτή την πολυπόθητη βαθμολογία IP67, ενώ το Poco έχει κολλήσει με μια πολύ πιο βασική βαθμολογία IP53.

Αυτό είναι ένα τόσο καλό μέρος για να αναφέρουμε ότι η Samsung διαθέτει την πιο σύγχρονη ποικιλία αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, ενώ η Xiaomi χρησιμοποιεί μια συμβατική χωρητική συσκευή ανάγνωσης τοποθετημένη στο πλάι μέσα στο κουμπί λειτουργίας. Με τον τυπικό τρόπο της Xiaomi, το Poco F5 διαθέτει επίσης ένα blaster IR, το οποίο απουσιάζει από το Galaxy A54.


Previous Post Next Post