Ανασκόπηση Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Ανασκόπηση Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Ανασκόπηση Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Φωτεινό OLED 6,67 ιντσών

Το νέο Poco F5 χρησιμοποιεί το ίδιο πάνελ OLED 6,67 ιντσών με τον προκάτοχό του και αυτό είναι πραγματικά καλά νέα. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 1080 x 2400 px, βάθος χρώματος 12 bit, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240 Hz για μεγαλύτερη απόκριση στη λειτουργία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το πάνελ διατίθεται επίσης στην αγορά ως φιλικό προς τα μάτια, καθώς χρησιμοποιεί PWM υψηλής συχνότητας 1920 Hz για λιγότερη καταπόνηση των ματιών και είναι πιστοποιημένο με SGS Low Blue Light. Αλλά το πιο σημαντικό, το πάνελ υποστηρίζει περιεχόμενο HDR10+ και Dolby Vision, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις εκπομπές και τα βίντεό σας στο Netflix, στο Amazon Prime και στο YouTube στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Η οθόνη σημείωσε εξαιρετική βαθμολογία και σε όλες τις δοκιμές μας. Στη χειροκίνητη λειτουργία, ο πίνακας κορυφώθηκε στα 470 nits, ενώ στην αυτόματη λειτουργία, ήταν σε θέση να φτάσει τα 963 nits. Αυτές οι τιμές είναι πολύ κοντά στα διαφημιζόμενα 500 και 1.000 nits, αντίστοιχα. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το περσινό Poco F4, αλλά η διαφορά είναι μάλλον αμελητέα.

Η ακρίβεια χρώματος είναι επίσης εξαιρετική με μόλις 1,1 μέσο όρο dE2000, αλλά στη λεγόμενη "Τυπική" προεπιλογή χρωμάτων. Στην προεπιλεγμένη λειτουργία χρώματος, η οθόνη αναπαράγει μπλε-λευκά και γκρι χρώμα, ωθώντας τη μέση τιμή dE2000 πάνω από το 4,0.

Έλεγχος HRR

Το MIUI 14 προσφέρει τρεις λειτουργίες ρυθμού ανανέωσης - 60Hz, 120Hz και Προεπιλογή, η οποία είναι αυτόματη. Το τελευταίο καλεί στα 60 Hz όταν είναι απαραίτητο - όταν η οθόνη είναι σε αδράνεια ή όταν παρακολουθείτε βίντεο/ταινίες στην εφαρμογή Gallery, YouTube, Netflix κ.λπ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο πίνακας θα επέστρεφε στα 120 Hz για πιο ομαλή λειτουργία. Ο έλεγχος HRR δεν είναι τίποτα πολύ φανταχτερό και κάνει τη δουλειά του για να εξοικονομήσει λίγη πολύτιμη μπαταρία. Και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επιβάλετε ρυθμό ανανέωσης 120 ή 60 Hz, καθώς το σύστημα σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε ανάλογα με την εφαρμογή.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το Poco F5 διαθέτει τώρα μεγαλύτερη μπαταρία 5.000 mAh σε σύγκριση με τον προκάτοχό του με κυψέλη 4.500 mAh και υποθετικά πιο ενεργειακά αποδοτικό chipset. Το Poco F5 κατάφερε να πετύχει συνολική βαθμολογία μπαταρίας 118 ωρών με εξαιρετικούς χρόνους λειτουργίας οθόνης και αναμονής. Η αντοχή στην αναπαραγωγή βίντεο, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Με κάθε ειλικρίνεια, το F5 δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό όταν βάλεις τα αποτελέσματά του σε ένα πλαίσιο. Το Ralme 10 Pro+, το vivo V27 και το Samsung Galaxy A34 διαθέτουν όλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, έστω και οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ταχύτητα φόρτισης

Ανασκόπηση Poco F5/Redmi Note 12 Turbo

Το Poco F5 αντλεί ενέργεια από έναν φορτιστή Xiaomi με ονομαστική ισχύ 67 W - όπως και πριν. Ωστόσο, λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας της μπαταρίας, το F5 φορτίζει λίγο πιο αργά. Δεν είναι ακόμα αδύνατο, ωστόσο, καθώς στα πρώτα 15 λεπτά, η συσκευή έφτασε στο 48%. Μετά από 15 λεπτά ακόμη, η ένδειξη μπαταρίας έδειξε 83% και η πλήρης φόρτιση χρειάστηκε μόνο 47 λεπτά.


Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, το Poco F5 είναι σίγουρα ανταγωνιστικό. Στην πραγματικότητα, είναι από τα πιο γρήγορα.

Ηχεία

Το Poco F5 διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με το δεξί κανάλι (συνήθως κρατώντας το με τη θύρα USB-C στραμμένο προς τα δεξιά) που έχουν τη συνηθισμένη μάσκα που βλέπει προς τα κάτω, ενώ το αριστερό έχει δύο ανοίγματα - ένα για το ακουστικό και ένα στο πάνω μέρος του πλαισίου . Ήχος φαίνεται να βγαίνει και από τις δύο γρίλιες.

Και ακόμα κι αν η Poco δεν διεκδίκησε βελτιώσεις στα ηχεία, καταγράψαμε υψηλότερη ένταση ήχου για την κατηγορία τιμής, επιτυγχάνοντας βαθμολογία "Πολύ καλή" με -24,3 LUFS . Η ποιότητα του ήχου, από την άλλη πλευρά, είναι μια μικτή τσάντα. Τα ψηλά και τα φωνητικά ακούγονται καθαρά ακόμη και σε υψηλότερα επίπεδα έντασης με ελάχιστη παραμόρφωση, αλλά τα μπάσα φαίνεται να λείπουν. Όλα τα κομμάτια ακούγονται κάπως επίπεδα.


Previous Post Next Post